Artvin’de Minik Öğrenciler İçin İlk Ders Zili Çaldı

tarafından
139
Artvin’de Minik Öğrenciler İçin İlk Ders Zili Çaldı
Bu haber 272 kez okundu.

 

Artvin’de minik öğrenciler için uyum programı için ilk ders zili çaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları Artvin ili genelinde başladı.

Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri, okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla diğer kademe öğrencilerinden bir hafta erken buluştu.

Artvin ilinde yaklaşık 1800 öğrenci ilk uyum dersi için okul yolunu tuttu. Okulun ilk gününde öğrencileri yalnız bırakmayan Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Vakıfbank İlkokulunu ziyaret ederek öğretmen, öğrenci ve velilerle bir araya geldi.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Acar yaptığı açıklamada bu yıl il genelinde 48 ilkokul ve 20 okul öncesi kurumunda öğrenciler ders başı yaptığını söyleyerek, “Okullar çocuklarımızla güzel. Milli eğitim ailesi olarak tüm öğretmenlerimizle, tüm yöneticilerimizle biz geleceğimizin güvencesi sevgili yavrularımıza en iyi olanakları sunmak için çaba gösteriyoruz. Bakanlığımızın eğitim politikaları ile birlikte en iyi ortamları sunmaya çalışıyoruz. Artvin’de derslik başına düşen öğrenci sayımız, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız çok avantajlı. Bunları da kullanarak sevgili yavrularımızı bugünden itibaren 11 Eylül itibariyle de tüm öğrencilerimizi okullarımızda görmenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Öte yandan Acar, “2021 yılında deprem riskiyle yıkılarak yenisi yapılan Gazi Ortaokulu hizmet binasının yeni eğitim öğretim yılında eğitime başlayacağını” ifade etti. – Tahsin Atasert