İl Kültür ve Turizm Müdür V. Bilmiş, Turizm Haftasını Kutladı

tarafından
208
İl Kültür ve Turizm Müdür V. Bilmiş, Turizm Haftasını Kutladı
Bu haber 406 kez okundu.

 

Artvin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özner Bilmiş Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Müdür V. Bilmiş yayınladığı kutlama mesajında, “Turizm konusunda toplumda farkındalığı arttırmak ve turizm bilinci oluşturmak, iç turizmi canlandırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda değerlendirmek ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ‘Turizm Haftası’ kutlanmaktadır.

Ülkemiz, tüm alanlarda olduğu gibi turizmde de 2023 hedeflerine sarsılmaz bir irade ve emin adımlarla ilerlemektedir. Marka şehir Artvin’imiz gastronomiye, arkeolojiden tesisleşmeye, ulaşımdan konaklama ve personel kalitesine, turizm için atılan her adım Türkiye’yi uluslararası arenada lider bir ülke konumuna yükseltme amacını taşımaktadır. Bu hedefe ulaşmada gerçekleştirilen etkinliklerle turizm bilincinin ve farkındalığının toplumda yaygınlaşmasını sağlayarak, ciddi bir katkı sağlayan Turizm Haftası kutlamaları İlimiz için de ayrı bir önem taşımaktadır.

Bu bağlamda bölgenin en önemli turizm destinasyonu olmaya aday Artvin’de, turizmin bütün bir yıla yayılması, çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. İlimizin tarihi, kültürel ve doğal kaynaklarını turizme kazandırmak ve bunu kalıcı hale getirmek amacıyla  yıl içerisinde yapılacak faaliyetlerin planlaması, uygulanması ve koordinasyonunun sağlanması amaçlarıyla kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm paydaşlar ile iş birliği içerisinde çalışmalar yürütülmektedir.

Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektörünün gelişmesi sadece ilimizin değil bölgemiz ve ülke ekonomimizin daha ileri seviyelere taşınmasına, kişi başına düşen milli gelirin artmasına dolayısıyla da refah düzeyinin yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Bu bağlamda Artvin’in sahip olduğu kültür ve turizm potansiyelinin Ülkemiz ve bölgemiz turizm sektöründeki gelişimine katkı sağlamasını ve 15-22 Nisan Turizm Haftasının hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi. – Tahsin Atasert