Hopa Devlet Hastanesi’nde sağlık emekçileri tarafından basın açıklaması düzenlendi

tarafından
98
Bu haber 161 kez okundu.

Hopa Devlet Hastanesi’nde görev yapan güvenlik görevlisi Abdullah Kandemir’in hasta yakının saldırısına uğraması nedeni ile sağlık emekçileri tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Hopa Devlet Hastanesi Güvenlik görevlisi üyesi Abdullah Kandemir 12 Kasım Pazar günü hasta yakını tarafından saldırıya uğradı.

Pazar günü saat 04.00 civarında Hopa Devlet Hastanesine kırmızı alana getirilen hasta, sağlık çalışanlarının müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Vefat haberini alan hasta yakınları hastanede olay çıkartması nedeni ile güvenlik görevlisi Abdullah Kandemir olaya müdahale ederken hasta yakınları tarafından saldırılarak darp edildi.

Öz Sağlık- İş Sendikası Artvin Şubesi ve Hak-İş Konfederasyonu bugün Hopa Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek yaşanılan saldırı hakkında basın açıklaması düzenlediler.

Öz Sağlık- İş Sendikası Artvin Şube Başkanı Bülent Kaşıkcı konuşmasına şu sözlerle başladı “Öncelikle işçilerimizin, emekçilerimizin çözülmesi gereken çok temel sorunları varken, halen daha sağlıkta şiddet olaylarının temel sorun olarak yerinde saymasından ve çözüm üretilememiş olmasından dolayı üzüntülerimi bildirerek sözlerime başlamak istiyorum” dedi.

12 Kasım 2023 tarihinde Hopa Devlet Hastanesi’nde yaşanılan saldırı hakkında bilgi veren Kaşıkcı “Hopa Devlet Hastanesi’nde, biz sağlık işyeri çalışanlarına yönelik yeni bir darp olayı yaşandı. Hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan üyemiz Abdullah Kandemir hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden bir hastanın yakınları tarafından darp edildi, darp raporu alan üyemizin tedavisi devam ediyor. 12 Kasım 2023 Pazar günü  saat 04.00 civarında hastanemiz kırmızı alana getirilen bir hasta, sağlık çalışanlarımızın tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybediyor. Yarım saat sonra yakınlarının vefat haberini alan hasta yakınları hastanede olay çıkartınca, olaya müdahale eden Güvenlik Görevlisi üyemiz Abdullah Kandemir’e saldırarak üyemizi darp ediyorlar. Öncelikle insani bir görev olarak hastanemizde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden hastamıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Lakin hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına yönelik öfkesini, saldırgan tavırlarını, hastanede disiplini sağlamaya çalışan bir güvenlik görevlisini darp etmeye varacak kadar saldırganlaşmalarını asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“Sağlık İşyeri Çalışanları Düşmanınız Değildir”

Yaşanılan şiddet vakalarından yorulduklarını dile getiren Kaşıkcı, “bizler can kurtarmaya, can kurtarmak için canını dişine takanlara destek olmaya, işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Bülent Kaşıkcı, yetkililere seslenerek etkili ve sonuç alıcı tedbirler beklediklerini söyledi. Can korkusu ile görev yapmaktan bıktıklarını vurgulayarak “Bizler sağlık çalışanları olarak alışmak istemediğimiz ama ne yazık ki artık verilen tepkilerin cılızlığı yüzünden alıştırılmaya çalıştığımız bu şiddet vakalarından çok yorulduk. Artık yeter diyoruz. Sağlık Çalışanları, Sağlık İşyeri Çalışanları sizin düşmanınız değildir. Sağlık kuruluşlarında görev yapan güvenlik görevlileri oranın asayişinden, düzeninden sorumludur”

“Hastanıza gereken müdahale yapıldı mı; Evet. Bir ihmal görüyor musunuz; Hayır. Üzüntünüz üzüntümüzdür, gelin hep beraber kaybınız için üzülelim. Ama size yakınlarınıza, hastalarınıza hizmet etmek için, sistemin işleyişine yardımcı olmak için, sadece işini yapan sağlık emekçilerine, sağlık işyeri çalışanlarına bu öfkeniz neden? Gösterdiğiniz bu vandallık neden? Bizler artık sağlıktaki bu şiddet olayları yüzünden her gün ailelerimizle helalleşerek evlerimizden çıkıyoruz. Canımızı korumakla, işimizi yapmak arasında tercihte bırakılıyoruz. Can korkusu ile görev yapmaktan bıktık usandık. Artık yeter diyoruz. Alınan tedbirlerin işe yaramadığı açık. Bu olaylara her gün birkaç yeni vaka ekleniyor. Yetkililerden artık daha etkili ve sonuç alıcı tedbirler bekliyoruz. Bu tür saldırganlar, böyle duyarsız davranan hasta yakınları kamu sağlık hizmetlerinden men edilsinler. Ceza alsınlar. İfadesi alınıp serbest bırakılmasınlar” ifadelerine yer verdi.

Öz Sağlık-İş Sendikası Artvin Şubesi olayın ilk anından itibaren Abdullah Kandemir’in yanında olduklarını dile getirdi. Yaşanılan saldırı olayının adli mercilere bildirildiğini, sendikanın bu süreci takip edeceğini açıkladı.

Kaşıkcı son olarak şu sözleri dile getirdi “ Saldırganın işlediği suçun cezasını alması için Öz Sağlık İş olarak olayın arkasını bırakmayacağız. Bu arada olayın gerçekleştiği andan beri duyarlı bir şekilde güvenlik görevlisi üyemiz Kandemir’e sahip çıkan, olayı adli merciler nezdinde de takip eden Hopa Devlet Hastanemiz yetkililerine de teşekkür ederiz. Darp edilen arkadaşımıza acil şifalar diliyor, bir daha bu olayların yaşanmaması için uygulanabilir, gerçekçi ve suça özendirici olmayan tedbirlerin bir an önce alınması konusunda yetkilileri bir kez daha göreve çağırıyoruz” diye açıklamalarda bulunuldu. – Tahsin Atasert