Gümüşbıyık, Yusufeli’ndeki Doğalgaz Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

tarafından
183
Gümüşbıyık, Yusufeli’ndeki Doğalgaz Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi
Bu haber 279 kez okundu.

 

AKMERCAN Artvin Doğalgaz Bölge Müdürü Akif Gümüşçıbık, Yusufeli ilçesindeki doğalgaz çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bölge Müdürü Gümüşçıbık, Yusufeli ilçesine boru hattı ile doğalgaz götürülmeyeceğini tankerlerle dökme gaz şeklinde taşınacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Erzurum’da 25 Mayıs’ta onun ihalesi vardı. Onun ihalesini tamamladık. 25 Mayıs’ta Erzurum’dan Yusufeli ilçesine doğalgaz sevkiyatını yapacak firmayı belirledik. Bunlar tamamen EPDK denetiminde yapılıyor. İhaleyi alan firma şoför alacak mesela. Oradan akaryakıt alacak, çalışanlar orada yemek yiyecek gibi.

Boşaltım istasyonu inşaatına başladık. Bir aksilik olmazsa Ağustos’un sonu itibariyle yani önümüzdeki ay sonu itibariyle Yusufeli’nin yeniden yerleşim yerinin tamamına doğalgaz vereceğiz. Yaklaşık 45 km hattın orada imalatı tamamlandı ve o bahsettiğiniz etapların tamamında şu anda yeni yerleşim yerindeki her binanın ve kamu kurumun girişinde doğalgaz hatları hazır.

Bir aksilik olmazsa ağustos sonu eylülün ilk haftası en geç diyoruz, Yusufeli’ndeki bir vatandaşımızın evinde burada Artvin Çayağzı Mahallesi’nde içtiğimiz gibi kahvemizi içeceğiz.

Yusufeli ilçesinde toplam kamu kurumlarıyla birlikte 3 bin bağımsız bölüm doğalgaza hazır. Abonelik faaliyetlerimizde şu anda başlatmadık. Yusufeli ilçesinde bahsettiğimiz boşaltım istasyonu bir de bizim müşteri hizmetlerini ofisi olarak kullanacağımız yerin de inşasına devam ediyoruz.

Yusufelili vatandaşlarımız bu kış, doğalgazı gönül rahatlığıyla kullanabilecekler” diye ifadelerde bulundu. – Zeynep Küçük