“Gazetecilerin mesleki hakları korunmalıdır”

tarafından
704
“Gazetecilerin mesleki hakları korunmalıdır”
Bu haber 1.355 kez okundu.

 

Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Milli İrade Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından AFGAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kars basın açıklaması yaptı.

Kars açıklamasında, “Ülkemizde demokrasinin en temel kurumu olan, bütün öteki özgürlüklere kaynaklık eden düşünceyi ifade ve basın özgürlüğünün, haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi ve bu yönde güçlendirilip pekiştirilmesi en büyük arzumuz.” dedi.

“Ülkemizin entelektüel ve kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak. İnsan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği, milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesi için çalışmalarımızı yürütmek en büyük hedefimiz.” diyen Kars, “Basının özgür çalışabilmesi, çalışma şartları ile sosyal güvenceleri ve güvenlikleri için gereken koşulların çağdaş demokrasinin ve modern hayatın gereği olarak çağdaş normlar düzeyine çıkarılması ve tesis edilmesi ise en önemli talebimizidir. Çünkü basın; Çağdaş demokrasinin önemli bir öğesi; sosyal, ekonomik ve siyasi hayatımızın şekillenmesi ve sağlıklı ilerleyebilmesi için, en önemli unsurlardan bir tanesidir. Kamuoyuna özellikle iletmek isterim ki gün geçtikçe yazılı, görsel ve interaktif medyanın önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Basının, özellikle kamuoyu yaratmak ve bölgesel tanıtım anlamında vazgeçilmez bir öncü enstrüman olması, bu önemini her geçen gün artırmaktadır. Bu meyanda ilimizde faaliyette olan basın yayın organlarının verdiği hizmet çok önemlidir. Bir ilin tanıtılması, sorunlarının ve hizmet eksikliklerinin giderilmesi, yapılan hizmetlerin tanıtımı ve İlimizin sosyo-ekonomik refah düzeyinin arttırılması için basının doğru ve yerinde tavır alması çok önemlidir. Bu anlamda gücü ve kabiliyeti ne olursa olsun İlimizde basın yayın organlarının desteklenmesi, İlimiz şartları bakımından gereklidir. Bu anlamda İlimizde yayınlanan her yayın okunmalı, satın alınmalı ve mümkün olduğunca yayılımı sağlanmalıdır. Resmi ve sivil kuruluşlar, iş sahipleri ve sade vatandaşlar bu konuya daha duyarlı olmalıdır. Şunu özellikle belirtmek isterim ki her alanda olduğu gibi basın- yayın alanında da daha iyi, daha kaliteli hizmet beklemek, sahiplenmek ve sahiplenilmekle yerinde ve üslubuna uygun eleştirmek ve eleştirilmekle gerçekleşir. Bu düşüncelerle; tüm halkımızdan bizlere destek olmasını bekliyor, şahsım ve AFGAD Yönetim Kurulu adına, basın camiasında görev yapan bütün arkadaşlarımın ‘Çalışan Gazeteciler Gününü’  kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Çelenk törenine AFGAD yönetimi ve yerel basın temsilcileri katıldı. – AFGAD