DP, Artvin İl Başkanlığı “Bu millete iğne batsa bize çuvaldız batar”

tarafından
199
DP, Artvin İl Başkanlığı “Bu millete iğne batsa bize çuvaldız batar”
Bu haber 394 kez okundu.

 

Demokrat Parti Artvin İl Başkanlığı “Bu millete iğne batsa bize çuvaldız batar” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanlığı yazılı bir basın açıklaması yaparak Demokrat kadroların her zaman din ve ahlak kurallarına saygı gösterdiğini vurguladı

DP Artvin İl Başkanlığı tarafından yayınlanan yazılı basın açıklamasında ‘Demokrat kadrolar olarak hep millet dedik, hep memleket dedik ve her zaman hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelemiz her zaman ki gibi daha güçlü bir şekilde devam edecektir’ vurgusu yapıldı.

Yapılan basın açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Demokrat Kadrolar gerek Demokrat parti Başbakan Adnan Menderes ve Gerek Adalet partisi ve Doğru Yol Partisi Genel başkanı Başbakan Süleyman Demirel iktidarların da hiçbir zaman din ve ahlak kurallarını hiçe saymamış siyasi amaçlarına ulaşmak için devlet gücünü kullanmamış, devletin parasını siyasi ikballeri için harcamamış, siyasi rakiplerinin siyasi mücadelesine saygı göstermiş ve eşit şekilde yarışması için siyasi mücadeleye gölge düşürecek bir harekete bulunmamışlardır.

Siyasi amaçlarına ulaşmak için hiçbir zaman ‘seçim bir savaştır ve savaşta her şey mübahtır’ dememişler. Her zaman şu düşünce içinde olmuşlardır “Muhalefet sadece Demokrasilerde vardır ve Muhalefet iktidarın Alternatifi ve Millet tarafından iktidarı denetleyen bir müfettiştir. Devlet baştır hükümetler şapkadır. Başı kesip başka bir baş Monte edemezsiniz neticede insan gibi O da ölür. Fakat başın üstündeki şapka yırtılır, ağarır, çamura bulanır, eskir o şapkayı atarsın yeni bir şapka başa geçersiniz.

Demokrasilerde iktidar ve muhalefet kendi kumaşını millete tanıtır millet onun kumaşını beğenirse onu şapka olarak devletin başına koyar ve diğer bir ifadeyle her kes Milletin maddi ve manevi gelişmesini sağlamak için plan ve projelerini ortaya koyar millet kime inanırsa yine o şapkayı devletin başına koyar.

Gerek Başbakan Menderes ve Süleyman Demirel ve onların dava arkadaşları demokrat kadrolar olarak hakiki Müslüman ve hakiki demokrat olarak yola devam etmişlerdir.

Belki aldanmışlar ve fakat hiç kimseyi aldatmamışlar geçici birkaç günlük koltuk, makam ve rant hırsı için yalana, dolana iftiraya, şantaja, toplumu manipüle etmeye teşebbüs etmemiş ve siyasi rakibinin alın terine, siyasi mücadelene ve onun aldığı oylar üzerine gölge düşürecek ve millî iradeye şüphe düşürecek hareketlere tevessül etmemişlerdir. Eğer bunları yapsalar hiçbir kimse kolay iktidarı ellerinden alamazdı.

  1. Cumhurbaşkanı seçim sürecinde 28 Mayıs’a kadar yapılan seçim sürecinde vicdanı olan hiçbir insan adil ve eşit bir yarış yapıldı diyemez. Devletin bütün imkanları kullanıldı. Bunun yanında montaj kurgu olduğu kabul edilen videolarla çirkin siyaset yapıldı. Kendini dilleri ile bunu da itiraf ettiler buna rağmen ne bir özür dilendi ne de bir pişmanlık gösterdiler. Bütün siyasi rakipleri yerli ve millî olduğunu ve din kardeşlerini bildiği halde İslam ahlakına ve İslam dinine uymayan her türlü hakaret ve iftiralar atıldı.

Peygamber efendimiz bir Hadiste ‘Çobanların en kötüleri gütmekte oldukları hayvanları birbirinin üstüne sürerek döven ve zulmedenlerdir’ buyurarak idarecilerin de böyle yapmamalarını işaret etmiştir(1500 Hadisle peygamber yolu).

Her şeye rağmen Demokrat kadrolar olarak hep Millet dedik, hep Memleket dedik ve her zaman Hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelemiz her zaman ki gibi daha güçlü bir şekilde devam edecektir. Sayın Süleyman Demirel’in dediği gibi bu millete iğne batsa bize çuvaldız batar.

Bu asil milleti hiçbir zaman sahipsiz bırakmayınız ne halleri varsa görsünler demeyiz. Mücadeleye devam Demirel’in dediği gibi kendimiz için bir şey istiyorsak namertiz. Siyasette birçok kişi rant ve koltuk için cıva gibi oluyor biz Demokrat arkadaşlarımızla birlikte çoluk çocuğumuzun boğazından keserek Demokrat Partiyi millet ve memleket sevdası uğruna açık tutuyoruz ne mutlu Demokrat olana” diyerek açıklamayı sona erdirildi. – Zeynep Küçük