CHP Hopa Belediye Başkan Adayı Cihan, “saldırı faillerinin cezası için hukuki süreç başlatılacaktır”

tarafından
40
CHP Hopa Belediye Başkan Adayı Cihan, “saldırı faillerinin cezası için hukuki süreç başlatılacaktır”
Bu haber 62 kez okundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Hopa Belediye Başkan Adayı Utku Cihan, İl Genel Meclisi adaylarına yapılan saldırıyı kınayarak, provokasyona izin vermeyeceklerini söyledi.

Hopa Cumhuriyet Meydanında bulunan CHP seçim bürosu önünde, CHP ilçe örgütü üyelerine, İl Genel Meclisi Üyelerine ve İl Genel Meclisi adaylarına sözlü ve fiziki saldırı gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili seçim bürosu önünde toplanan partililere ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cihan, “Biraz önce Hopa’da tam bu noktaya birileri gelerek tehditler savurulmuş, sonrasında da meclis üyesi adaylarımıza yumruklu saldırıda bulunulmuştur. Biz Hopa’da barış içerisinde, kardeşçe, arkadaşça bir seçim süreci yürütmeye çalışıyoruz. Kimsenin bizi provoke etmesine izin vermeyeceğiz. Hangi görüşten olursa olsun hep birlikte Hopa için iyi şeyler yapmak için birlikte hareket edeceğiz. Bugün burada olduğu gibi bizi kimsenin provoke etmesine izin vermeyeceğiz. Meclis üyesi adaylarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Bundan sonra Hopa’da bu tür olayların yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. İlgili kişilerle ilgili hukuki süreçleri hızlıca başlatacağız bunun görüntü kayıtları elimizde mevcut” dedi.

Saldırının organize yapıldığını ve Hopalıların huzur içinde yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Cihan,  “Hopa’nın göbeğimle Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem yönetim kurulu üyelerine hem meclis üyesi adaylarına bugün burada bir saldırı gerçekleşmiştir. Organizedir, telefonla insanlar çağrılmıştır, davet edilmiştir ve saldırı böyle organize edilerek yapılmıştır. Dolayısıyla bunun peşini bırakmayacağız. Önümüzdeki süreçte 40 gün boyunca huzurlu bir şekilde hep beraber bu süreci yürüteceğiz. Bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz. İlçemizin huzurunun kaçırmasına izin vermeyelim. Bambaşka bir Hopa için hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. – Tahsin Atasert