CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi sundu

tarafından
45
CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi sundu
Bu haber 86 kez okundu.

 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, araç temininde yaşanan mağduriyetlerin detaylarına ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi sundu.

Artvin’de Bilbilan Yaylası, Arsiyan Yaylası, Sahara Yaylası ve Mersivan Yaylasına ulaşımda ciddi zorluklar çekildiği, sergi alanlarında gerekli düzenlemelerin yapılması adına araç temini yapılmadığı dile getirilmektedir.

Ayrıca Artvin’de özellikle kış aylarında çığ ve heyelan sonucu meydana gelen olaylarda gerekli çalışmaların yapılması adına araç temininde sıkıntılar yaşandığı, uzun saatler çalışmaların tamamlanamadığı ifade edilmektedir.

Yaşanan mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi gerekmekte olduğunu söyleyen Bayraktutan, Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

1- Artvin ilinden ilgili yaylalara bağlantı yollarının bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan bölümlerine zaman düzeltilecektir?

2- Çığ, heyelan gibi afet durumlarında çalışmaların uzun saatler tamamlanamamasının gerekçeleri nelerdir? Karayolları Genel Müdürlüğü araçlarının yanı sıra il özel idaresi araçları bu çalışmalara katılmakta mıdır?  Acil müdahale anlarında destek amaçlı yeterli araç sayısı mevcut mudur?

3- Artvin il ve İlçelerinde İl Özel İdaresi Makine Parklarında yeterli sayıda araç olmadığı, vatandaşların ihtiyaçlarına yetişilemediği iddiaları doğru mudur?

4- Mevcutta kayıtlı araç sayılarını il merkezi ve ilçeler olarak detaylı şekilde listeler misiniz?

5- İl Özel İdaresi aracılığıyla gerekli yer ve zamanlarda araçların temin edilememe sorunu ne zaman giderilecektir? Bir takvim açıklar mısınız? Diye soru önergesi verdi. – 7 MART