CHP Artvin İl Başkanlığı Cumhuriyetin 100. Yılını kutladı

tarafından
94
CHP Artvin İl Başkanlığı Cumhuriyetin 100. Yılını kutladı
Bu haber 185 kez okundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin İl Başkanlığı Cumhuriyetin 100. Yılını kutladı.

CHP Artvin İl Başkanlığı Cumhuriyetin 100. Yılını kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından, 1 dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının akabinde CHP Artvin İl Başkan Vekili Cüneyt Öztürk, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Artvin Valiliği önünde yapılan törende konuşma gerçekleştiren Öztürk, yorulmadan inatla Cumhuriyeti yaşatma mücadelesini sonsuza dek süreceğini ve bunu hep birlikte başaracaklarını söyledi.

Öztürk yaptığı konuşmada, “Bugün imkansız gibi görünen bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen hediyelerden birisi olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. Yıldönümü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.

Aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hisseder, bu kahramanlıklarının neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz.

Türk milleti Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Ne terör örgütleri, ne çağdaşlık ve demokrasi düşmanları ne orta çağ karanlığına sürüklemek isteyenler ne de kumpaslarla Cumhuriyetimizi çağdaşlık yolundan çevirmek isteyenler bunu başaramayacaklardır.

Çünkü bizler buna asla izin vermeyeceğiz. Yılmadan, yorulmadan inatla Cumhuriyeti yaşatma mücadelemiz sonsuza dek sürecek ve bunu hep birlikte başaracağız.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyet için ortak değerler etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür.

Bugün bizi millet yapan değerlerimizin daha gür bir sesle geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak el ele, gönül gönüle dini dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan haykıracağımız ve geleceğe daha güvenle bakacağımız gündür.

Ve son olarak unutma diyorum

Toprakların parçalanıp işgal edildiğini unutma!

Ocağının yıkıldığın, kadınların çocukların esir alındığını işkenceler gördüğünü, katledildiğini unutma!

Kula kul olunan günleri unutma!

Atalarının bağımsızlık uğruna döktüğü kanı, verdiği canı unutma!

Yedi düvele karşı kazanılan zaferi ve bir çare Türk halkını, ayağa kaldıran o sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk’ü unutma” diyerek açıklamasını sona erdirdi. – Tahsin Atasert