Borçka’da “Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı” adlı söyleşi gerçekleştirildi

tarafından
95
Borçka’da “Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı” adlı söyleşi gerçekleştirildi
Bu haber 188 kez okundu.

Borçka’da Kurtuluşun ve Kuruluşun 100. Yılı ışığında “Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

İsmet Acar Turizm ve Sosyal Tesislerinde yapılan söyleşi Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu eşliğinde gerçekleşti.

Tarihe, kültüre ve doğaya saygı sonucu kurtuluş ve kuruluşun bu günlere geldiğini söyleyen Kaboğlu “Eğer bugün biz bir takım sorunlardan yakınıyorsak ki bunların başında çevre gelmekte. Tarihsel ve kültürel değerlerin zedelenmesi gelmekte. O zaman işte bunun nedeni tarihsel, kültürel ve doğal algıya, değerlere sahip çıkmamamızdan kaynaklanıyor demektir. Bu açıdan biz kurtuluşu ve kuruluşu değerlendirirken, 100 yılın tarihini belirlerken bu boyutunu da ele almak gerekir. Türkiye’de mesela hep tartışılmıştır ilerici mi, gericimi? Statükocumu, devrimcimi? Eğer bir yerde ormanda doğal sistem, ekosistem varsa onu korumak tutuculuk ise ben tutucuyum, onu tutmak lazım onu korumak lazım. Ben ağaçları kesmeyi devrimcilik olarak kabul ediyorsam o zaman ben devrimci değilim” dedi.

Söyleşi de Karçal Dergisinin 4. Sayısında yer aldığını belirten Kaboğlu, dergi hakkında şu sözleri dile getirdi; “Borçka ile sınırlı değil bu dergi, bu dergi Artvin’in kapsamını ele alıyor. Aslında işlediği konularda doğa, tarih ve kültür var bunlar önemli” dedi.

Söyleşi vatandaşların merak ettiği soruların cevaplanması ile sona erdi. Belediye Başkanı Ercan Orhan ve Borçka halkı katılım gösterdi. – Fatma Küçük Atasert