Bragi Halk Dans Topluluğu, Deniz bebek için Artvin’de sahneye çıktı

tarafından
125
Bragi Halk Dans Topluluğu, Deniz bebek için Artvin’de sahneye çıktı
Bu haber 245 kez okundu.

Bragi Halk Dans Topluluğu, SMA Tip-1 Hastası Deniz Günay için sahneye çıktı.

Bragi Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü, Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptığı gösteri ile tarihe geçti.

Deniz Bebek için başlatılan valilik onaylı yardım kampanyasına destek olmak isteyen Bragi, bine yakın seyircinin katıldığı bir halk dansları gösterisi gerçekleştirdi.

45 dakika süren gösteride 50 dansçı sahne aldı. Artvin Bragi Kültür Sanat ve Gençlik ve Spor Kulübü dans gösterisini izlemeye gelen halk dansçıları ayakta alkışladı.

Bu gösterinin ayrı anlamı bir anlamı olduğunu belirten Halk Oyunları Eğitmeni Onur Dede, “Buraya gelip Deniz’imize destek olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.

Deniz’in hastalığını öğrendiğimizden sonra bizim bir İstanbul programımız vardı, İstanbul’da gösteri yapacaktık. Bu durumu öğrendikten sonra dedik ki arkadaşlar gösteriyor Artvin’e alalım ve bütün geliri kampanyaya bağışlayalım dediğimizde bütün dansçı arkadaşlarımız hiç ikiletmeden tabii ki olması gereken budur deyip Deniz’e destek verdiler, bu yüzden onlara birazcık daha istiyorum.

Buradaki emeği sizlere anlatmama gerek yok, biliyorsunuz. Saatlerce süren çalışmalar, bir sürü emek, tecrübe bunların hepsi sahneye aktarılmış hali” dedi.

Artvin halkının Deniz için toplanması için ellerinden gelen çabayı gösterdiğini belirten Dede, “Deniz bebeğimiz için yüklü bir miktar para bulmamız gerekiyordu, bunu Artvin halk olarak toplamaya çalışıyoruz. Karınca kararınca kimi 3, kimi 5 vererek elinden gelen desteği göstermeye çalışıyor.

Burada bizim için değerli bir nokta var parası olan parasını vermeyebilir ama parası olmayıp da emeği olan arkadaşlar emeğini hiç gözünü kırpmadan verdi. Kampanyamızı neredeyse sonuna geldik hatta biz bir ara şunu düşündük biz gösteriyi yapana kadar kampanya bitecek diye düşündük.

Tabii bu da şöyle oldu burada omuz omuza duran, yan yana Artvin halkının öz kaynakları ile oldu. Kimseye dayanmadan, kimseden bir şey beklemeden cebindeki üç kuruşu, çocuğunun harçlığını, çocuk okula giderken kendi cebindeki harçlığını, baba annesinin dedesinin emekli parasına varana kadar verdi. Bu kampanyanın sonuna Artvin halkı olarak biz getirdik.

Bugüne kadar birileri bu memlekette  bu topluluğa, arkamda gördüğünüz 50 tane genç Artvinli arkadaşa sahip çıkmadı ama bu arkamdaki 50 tane genç arkadaşım kendi kardeşlerine, Deniz’e sahip çıktı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. – Tahsin Atasert