Borçka’da Akordeon Müziği Eşliğinde Taş Bebek Yapımı

tarafından
50
Borçka’da Akordeon Müziği Eşliğinde Taş Bebek Yapımı
Bu haber 90 kez okundu.

Borçka’da Akordeon Müziği Eşliğinde Taş Bebek yapımına başlandı.

Borçka İlçesine bağlı Yeniyol Mahallesinde bulunan Borçka Köyleri ve Turizmi Geliştirme Kooperatifi Dayanışma evinde Usta Öğretici İlkay Özdemir Günay eşliğinde gerçekleşen “Taş Bebek Yapımı” etkinliği Borçka halkının katılımı ile gerçekleşti.

İlçede gerçekleştirilen sanat etkinliğine Borçka halkı yoğun katılım gösterdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar ile birlikte yöresel taş bebekler yapılarak keyifli vakit geçirildi.

Halk Eğitim Merkezi’nde 17 yıldır usta öğreticilik yapan İlkay Özdemir Günay, tel bebek, örgü bebek ve taş bebeklerden çalışmalar yaptıklarını söyledi. Taş ve seramik hamurunu birleştirerek ortaya çıkan taş bebeklerin yapım süreci hakkında bilgi veren Günay “Taşlar bir adet baş, gövde ve ayaklar olarak kullanıyoruz. Seramik hamuru içinde nişasta, un ve ahşap tutkalı birebir ölçülerde kullanıp hamur yoğuruyoruz, az bir miktarda da zeytinyağı katıyoruz. Zeytinyağı katmamızın nedeni hamura estetik vermek için. Evde çok rahatlıkla bulabileceğimiz ürünlerdir bunlar. Hamurları oklava yardımı ile açıp bebeklere giysileri giydiriyoruz. Bir gece kuruduktan sonra su bazlı boyalar ile bebekleri giydirip sprey ile de vernikliyoruz” dedi.

Borçka halkının sanata ihtiyacı olduğunu vurgulayan Günay, yetkililerin sanat alanları ile ilgili çalışmalara daha çok yoğunlaşmaları gerektiğini bildirdi.

Taş bebek yapımı etkinliğinde, Borçka Köyleri ve Turizmi Geliştirme Kooperatifi ve Dayanışma Evi Başkanı Hasan Özışık akordeon çalarak etkinliğe katılan vatandaşlar ile birlikte sanat ve müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdiler. – Fatma Küçük Atasert