20 Yıllık Kaporta Ustası Tunç, “Temiz İş Yaparsan Bu Meslek Asla Ölmez”

tarafından
51
20 Yıllık Kaporta Ustası Tunç, “Temiz İş Yaparsan Bu Meslek Asla Ölmez”
Bu haber 99 kez okundu.

 

Borçka ilçesinde “Oto Kaporta Boya” mesleğini icra eden 60 yaşındaki Muhammet Tunç, “temiz iş yaparsan bu mesleğin asla ölümü gelmez” dedi.

Araç kaportalarında hasar, göçük ve boya işlemleri, tamir edilmek istendiğinde eski haline getirmek ve orijinal halini korumak için emek sarf ettiklerini belirten Muhammet Tunç, “kaportalarda hasar, göçük ve boya gibi işlemlerinin de büyük bir zanaat gerektirdiğini de ön plana çıkardı. 60 yaşında olmasına rağmen işini severek yaptığını, oto kaporta boya zanaatını icra ederek meslekte zorlanmadığını bölgede belirli bir kitleye hitap ettiğini belirterek “işini temiz yaparsan kazanırsın ve müşteri çekersin” dedi.

Tunç, “ailesi ile birlikte yürüttükleri iş yerine çırak almak istediklerini fakat gelen kişilerin mesleğe değil alacakları miktara baktıkları için çırak bulmakta zorlandıklarını şu sözlerle dile getirdi “Geçen bir çırak geldi çalışsın istedim ama haftalık istediği parayı söylüyor bana. Yani gençler para için çalışmaya uğraşıyor mesleği kazanayım diye değil, gelse bu işleri öğrense onun için altın bilezik çünkü bu bir meslek. Eskisi gibi bir talep yok. Ustalık öğrenmelerini istiyorum ama gençlerde kesinlikle heves yok. Bu meslek hayatta ölmez. Çünkü çok araba var buda bizim işimizi devam ettiriyor”

Uzun yıllardır oto kaporta boya işi ile uğraşan Tunç, artan maliyetlere değinerek kullanılan ürünlerde fiyat pahalılığın ortaya çıktığını şu sözlerle dile getirdi “Pahalılık var mesele bundan yedi sekiz ay evvel aldığımız bir kutu boya 250 lira iken şimdi 600 lira arada kocaman bir fark var” dedi. – Gökhan Özçelik