Borçka Pati Dostları hayvan severler kulübe yuva yapımına başladılar

tarafından
128
Borçka Pati Dostları hayvan severler kulübe yuva yapımına başladılar
Bu haber 253 kez okundu.

 

Borçka ilçemize bağlı Merkez Mahallesi Aydınlar Mevkisinde bulunan mezbahanede buluşan hayvan severler, sokak hayvanlarının güvenliğini korumak ve kış aylarında yaşanacak olumsuzluklar nedeni ile yuva yapımı için bir araya geldiler.

Sokak hayvanları için yemekten sonra en büyük ihtiyaçları barınacak kulübelerdir. Köpeklere yapılacak olan kulübeler ile minik dostları olumsuz hava şartlarından korumak için hayvan severler harekete geçtiler.

“Borçka Pati Dostları” gönüllüleri ınstagram hesabı ile çalışmalar yapan hayvan severler geçtiğimiz günlerde reflektörlü tasma yaparak oluşacak herhangi bir kaza için önlem çalışması gerçekleştirmişti. Düzenli olarak sokak hayvanları için mama dağıtımı yapan hayvan severler bu seferde köpekler için elleri ile kulübe yaptılar.

Sokak hayvanlarının güvenli ve sıcak yerlerde yaşayabilmeleri için kulübeler önem arz etmeye devam ediyor.

Borçka Pati Dostları ve @borckacanlar olarak “bugün tüm hayvan severler toplanıp kulübe yuva yapımına başladık. Birkaç kere kendi aramızda toplantılar düzenledik. Birçok insanın desteği ile malzemelerimizi toparladık ve işe koyulduk. Bizler tüm canların yaşam hakkını savunan bireyleriz. Kendi evcil hayvanımız, ağacımız değil tüm nefes alan canlılar için uzanan ellerimiz ve gücümüz yettiğince varız. Birlikten kuvvet doğar. Bir can kurtulur tüm dünya nefes alır bizim felsefemiz budur. Ömrümüzün sonuna kadar hepsine yetemeyeceğiz ama hiçbirinin acısının sebebi olmayacağız” diye ifade ettiler. – Fatma Küçük Atasert