Borçka – Karşıköy’de Kopmuş İnsan Ayağı Bulundu

tarafından
167
Borçka – Karşıköy’de Kopmuş İnsan Ayağı Bulundu
Bu haber 323 kez okundu.

 

Borçka – Karşıköy’de dere kenarında kopmuş insan ayağı bulundu.

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Karşıköy Tekinler(Hinskana) Mahallesi Zegan deresi kenarında bulunan kopmuş insan ayağı ile ilgili soruşturmada DNA örneği için başvuru yapıldı.

Derede bulunan insana ait kopmuş ayak ile ilgili soruşturmasında ilçede 1 aile DNA örneği için jandarmaya başvurdu. Ekiplerin ön incelemelerinde kesik izine rastlanılmayan ayağın hayvanlarca mezarlıktan çıkarılmış olabileceği de değerlendiriliyor.

Borçka ilçesine bağlı Karşıköy’deki Zegan Deresi’nde balık tutan Yasin Şimşek, suda kopmuş insan ayağı olduğunu fark edince durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Jandarma ekipleri sevk edildi. Ayak, DNA tespiti için Artvin Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, savcılık soruşturma başlattı. İlçede belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla DNA testi yaptırmak isteyenlerin İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurmaları istendi.

Ayağın kime ait olduğunu belirlenmesine yönelik yürütülen soruşturmada duyuru sonrası ilçede kayıp ferdini arayan 1 ailenin DNA örneği vermek için jandarmaya müracaatta bulunduğu belirtildi.

Bu arada ekiplerin ön otopsi incelemelerinde kesik izine rastlamadıkları ayağın son günlerde etkili yağışlarla yumuşayan mezarlıktan hayvanlarca çıkarılmış olabileceği de değerlendiriyor.  Konu ile ilgili soruşturma devam edildiği öğrenildi. – Tahsin Atasert