Artvin Barosu Başkanı Varan, “Yasaya aykırı müdahaleleri kabul etmiyoruz”

tarafından
66
Artvin Barosu Başkanı Varan, “Yasaya aykırı müdahaleleri kabul etmiyoruz”
Bu haber 125 kez okundu.

 

Artvin Barosu Başkanı Ayla Varan, “Yasaya aykırı müdahaleleri kabul etmiyoruz” dedi.

Artvin Barosu açıklama yaparak Cumartesi Annelerine yasaya aykırı müdahaleyi kabul etmediklerini söyledi.

Cumartesi Annelerine yapılan müdahaleyi ve bu hukuksuzluğa itiraz eden avukatlara yönelik işkenceyi kabul etmediklerini belirten Artvin Barosu Başkanı Ayla Varan gazetecilere basın açıklamasında bulundu.

Barışçıl ve demokratik eyleme yapılan müdahalenin şiddet dolu tahammülsüzlük olduğunu belirten Varan “Yıllarını hak mücadelesine adamış meslektaşlarımızı ve ihlal olan her alanda avukatlığı layıkıyla yapma çabalarını kriminalize etmeye çalışan bu gözaltının kabul edilmesi mümkün değildir. Meslektaşlarımızın mücadelesinde yanlarında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Bir ülkede 954 haftadır kayıp yakınlarını arayan insanlar olması kadar vahim bir durum da, Anayasa ve Anayasa gereği halen tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelere aykırı olarak bu barışçıl ve demokratik eyleme yönelen şiddet dolu tahammülsüzlüktür.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesinin onlarca kararına rağmen, 954. haftasında da Cumartesi Annelerine yönelen saldırı esnasında İstanbul Barosu mensubu meslektaşlarımız Av. Eren Keskin, Av. Oya Ersoy ve Av. Murat Çelik insanlık dışı bir saldırı ile gözaltına alınmışlardır.

Yıllarını hak mücadelesine adamış meslektaşlarımızı ve ihlal olan her alanda avukatlığı layıkıyla yapma çabalarını kriminalize etmeye çalışan bu gözaltının kabul edilmesi mümkün değildir.

Meslektaşlarımızın mücadelesinde yanlarında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız” diye beyanatta bulundu. – Gökhan Özçelik