Borçka H.E.M.’den Açık Öğretim Lisesi İşlemleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

tarafından
109
Borçka H.E.M.’den Açık Öğretim Lisesi İşlemleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu
Bu haber 213 kez okundu.

 

Borçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Açık Öğretim Liselerinin 1. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ile ilgili yazılı açıklamalarda bulundu.

Borçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 15 Eylül’de başlayıp 16 Ekim’de son bulacağını bildirdi.

Borçka Halk Eğitim Merkezi Açık Öğretim Lisesine geçmek isteyen öğrenciler için; 2023/30 sayılı genelge kapsamında Örgün Ortaöğretim Kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrencilerin açık öğretim liselerine geçişlerine yönelik bilgilendirme ve yönlendirme işlemleri kayıtlı bulundukları eğitim kurumunca, 2023/30 sayılı genelgenin diğer maddeleri kapsamında olan öğrencilerin ise kayıtlı bulundukları okulun bağlı olduğu il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Borçka Halk Eğitim Merkezi son olarak, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde basılı evrakla okullarda yüz yüze yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavına biyometrik resimli sınav giriş belgesi olmayan öğrenciler alınmayacağını söyleyip öğrencilerin biyometrik fotoğraflarını en yakın halk eğitimi merkezleri aracılığı ile bilgi yönetim sistemine yükletmeleri gerektiğini aktardı. – Fatma Küçük Atasert