Bizim Kasap İşletme Sahipleri, “Bu yıl maalesef kurbanlar % 150 artışlı oldu”

tarafından
188
Bizim Kasap İşletme Sahipleri, “Bu yıl maalesef kurbanlar % 150 artışlı oldu”
Bu haber 365 kez okundu.

Borçka ilçemizde Kanbur Kardeşler Bizim Kasap işletme sahiplerinden Ebubekir Kanbur, “Bu yıl maalesef kurbanlarımız % 150 artışlı” olduğunu söyledi.

Ebubekir Kanbur ilçedeki basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak kurbanlık hayvanlarımız doğal yayla ortamlarında beslediklerini söyledi.

Yaklaşık 15 yıldır bu işle uğraştıklarını belirten Ebubekir Kanbur, geçen yıla göre % 150 artış olduğunu, geçen sene tosunların kilo fiyatı 80-90 lira iken 15 – 20 bine veriyorduk, bu yıl ise kg fiyatı 300-320 lira arasında. Böyle olunca mecburen biz de yeminden olsun, otundan olsun arttırmak zorunda kalıyoruz, tabii ki piyasaya göre daha düşük bir şekilde mallarımızı vermeye gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Küçükköy Mahalle Muhtarı Kanbur açıklamaların devamında, “Erkek tosunlarınız var, 80 kilodan 350-400 kiloya kadar kurbanlık hayvanlarımız var. Biz 10-12 senedir satışlarını yapıyoruz. Çok nadirdir dediğimiz kiloların altında hayvanlarımızın gelmesi. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz 10-12 senedir 100’ün üzerinde mal satıyoruz kimseden bir şikayet almadık, Borçka’da ve Artvin’de hizmet vermeye çalışıyoruz. Hayvanlarımız hep yerli hayvanlarımızdır dışarıdan gelme hayvanlarımız yok. Vatandaşlarımıza Kanbur Kardeşler Bizim Kasap olarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Kurban pazarına gideceğiz ama vatandaşlarımız genelde gelip mandıradan alıyor, satışlarımız devam ediyor. Biz özel besliyoruz arpa, mısır yediriyoruz son 2 ay kala etleri daha sıkı, lezzetli olsun diye. İşimizi severek yapıyoruz, sevmeden yapılan hiçbir işte lezzete de olmaz. Biz yeğenlerimizle, ağabeylerimizle uğraşıyoruz inşallah bu yıl da bu şekilde hizmet edeceğiz. Bizim kambur kardeşler olarak parayla sıkıntımız yok, nasıl ödemeleri gerekiyorsa o şekilde öderler. Para sebebinden dolayı mal vermediğimiz hiç kimse yoktur, 12 senedir hiç kimseyle parasal sıkıntı yaşamadık. Geçen yıla nazaran bu yıl %150 bir artış olduğu için geçen sene tosunları 15’e 20’ye veriyorduk, geçen sene etin kilosu 80 lira 90 liraydı bu yıl 300-320 arasında. Böyle olunca mecburen biz de yeminden olsun, otundan olsun arttırmak zorunda kalıyoruz, tabii ki piyasaya göre daha düşük bir şekilde mallarımızı vermeye gayret gösteriyoruz.

Ben Küçükköy Mahallesi muhtarıyım, Merkez Mahallesi Maradit Caddesinde Bizim Kasap olarak dükkanımız vardır iletişim numaralarımız dükkanlarımız da var. Kanbur Kardeşler olarak her yerden de bulabilirler ve ulaşabilirler” diye beyan etti. – Zeynep Küçük