Belediye Başkanı Orhan, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır, yapmaya da devam edeceğiz”

tarafından
142
Belediye Başkanı Orhan, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır, yapmaya da devam edeceğiz”
Bu haber 280 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Türkiye’de konuşulması gereken en önemli konunun CHP’nin içinde yaşananların değil evine ekmek götüremeyen; köylünün, işçinin, çiftçinin emekçinin olması gerektiğini söyledi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, başkanlık dönemi boyunca Borçkalıların başını önüne eğdirecek, vatandaşa zarar verecek bir hareket yapmadıklarını söyledi.

Partisinin 38. Borçka İlçe Kongresinde konuşan Başkan Orhan, sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini belirterek, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır, yapmaya da devam edeceğiz. Sizler bizim yanımızda olduğunuz sürece bu çalışmalar hızla devam edecek, çünkü biliyorum ki arkamızda kocaman bir Borçka var. Hiç kimse gerilimden faydalanmasın, gerilimi körüklemesin. Biz Borçka’da asırlardır beraber yaşadık beraber yaşamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde bir yerel seçim bekliyor bizi. Genel seçim bitti, Borçka’nın bu konuda iyi bir sınav veremediğini biliyoruz. Konuşulacak çok şey de olabilir ama bunları konuşmak değil, nerede hata yaptığımızı bilerek geleceğe odaklanmamız gerekiyor” dedi.

Yerel seçim süreci ile ilgili anket yaptığını ve seçim çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Orhan, birleştirici dil kullanmayı doğru bulduğunu ifade ederek, “Borçka’nın yapısını çok iyi bilenlerdenim. Bugün Borçka Belediye Başkanı olarak orada oturuyorsak,  bize bütün Borçkalı destek vermiştir, bize güvenmiştir, inanmıştır. Bu inanca, bu güvene layık olmaya çalışacağız. Kimin nasıl çalıştığı değil, bizim nasıl çalıştığımız, birbirimize nasıl omuz verdiğimiz,  nasıl kenetlendiğimi önemlidir. Eğer bizler bu kenetlenmeyi, birlik bütünlüğü sağlarsak çekinecek, korkacak hiçbir şey yoktur. Ben bilime ve bilimsel çalışmaya inanan bir insanım, öğretmenim. İki tane anket yaptırdım bu anket sonuçlarını paylaşmaya hazırım. En az bin 500 kişi üzerinden yapılan çalışmalarda olumlu sonuçlar alındı.  Partimizin desteğiyle bu genel seçimden sonra da anket çalışması yaptırır ve birlikte fotoğrafımızı görürüz. Temin ediyorum ki eğer Borçka’da ben Belediye Başkanı Ercan Orhan olarak kazanamayacağımı düşündüğüm an yerimi bir başkasına vereceğimden de en ufak şüpheniz olmasın. Biz burada kendi menfaatlerimiz için ve kişisel hırslarımızı için değil, Borçka’nın geleceği için Borçkalının geleceği için buradayız. Eksiklerimiz olabilir, hata yapabiliriz ama kimseye kırgınlığımız küskünlüğümüz yoktur, siyasetçinin böyle bir lüksü yoktur. Hep beraber, el ele omuz omuza bu salondan çıkıp Borçka’da belediyeyi almak için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ülkede konuşulması gereken önemli problemler olduğunu vurgulayan Orhan, konuşmasında şunları söyledi: “Bu ülkede her şey konuşulur, Borçka’da da her şey konuşulur. Ama biz bize konuşurken bu iktidarın vermiş olduğu tahribatı konuşuyor muyuz acaba, bu iktidarın bu millete yapmış olduğu zulmü konuşuyor muyuz acaba? Bu ülkenin nereye çevrildiğini konuşuyor muyuz acaba? Bu gün evine ekmek götüremeyen; köylü, işçi, çiftçiyi emekçiyi hiç konuşuyor muyuz acaba? Arkadaşlar bizim konuşmamız gereken şeyler bunlardır.  Bizler birbirimizle didişerek zaman geçiremeyiz, kavga ederek geçirecek zamanımız yok. Bizim birliğe, bütünlüğe ve Borçka’da kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız var. Herkes bu anlamda üzerine düşeni yaparsa gelecek dönem yine belediyeyi alacağımızdan en ufak bir şüphem yoktur” diye beyanata bulundu. – Fatma Küçük Atasert