B.B.K.K.’dan “Anneler Günü” Dinletisi

tarafından
204
B.B.K.K.’dan “Anneler Günü” Dinletisi
Bu haber 405 kez okundu.

Borçka Belediyesi Kadın Korosundan “Anneler Günü” etkinliği düzenlendi

Borçka ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesinde bulunan Borçka Atatürk İlk-Ortaokulunda düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde Borçka Belediyesi Kadın Korosu konseri ve Hopa Kadın Şiir Topluluğu Şiir dinletisi seyirciler ile buluştu.

Borçka halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe İYİ Parti Artvin 1. Sıra Milletvekili Adayı Hamza Gezmiş katılım gösterdi.

Anneler Günü etkinliğinde; Anneler konulu Borçka Sokak Röportajı ve Annelerden derlenen türkü ve maniler videoları gösterildi.

Günün anlam ve öneminde dair konuşma gerçekleştiren Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Dört yıl oldu belediye başkanlığı yapıyorum. Sanat, kültür, sanatçı bu etkinliklere de çok uzak değiliz. Hep hayatımda böyle güzel etkinlikler yapalım, insanlar birbirini sevsin kavgadan uzaklaşsın, kendilerini geliştirsin ve bu etkinliklerle kendimizi bir adım daha ileri taşıyalım istedim.

Belediye Başkanı olduktan sonra bana soru sorsalar en iyi yaptığın iş ya da unutamayacağın iş nedir diye; 15-22 Mayıs tarihinde yapmış olduğumuz gençlik tiyatro buluşması ya da diğer adı ile tiyatro festivali. Gerçekten Borçka’ya, Borçka’lıya hepimize çok yakışan bir etkinlikti ve en önemlisi bu akşam kadın koromuzun yapmış olduğu bu güzel etkinliği birlikte izleyeceğiz. Gerçekten çok güzel işler yapıyoruz birlikte. Anneler günü etkinliğinde kadınlarımız var hani cennet annelerin ayakları altındaydı ya işte Anneleri unutmadık belediye olarak.

Bütün Annelerimizin anneler gününü kutluyorum hepsinin ellerinden öpüyorum. Çünkü onlar olmazsa bizde olmayacaktık onlar bizleri bugünlere taşıdılar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Borçka da iki tane benim ortaokul dönemimde sinema salonu vardı bugün hiç yok. Ama o aradaki mesafeyi kapatmak için bu etkinlikleri çoğaltmamız gerekiyor. Borçka da ne zaman il dışına çıksam ne zaman Borçka’yı terk etsem Borçka ile ilgili zaman zaman karnemizin kötü olduğunu görüyorum yani Borçkalı agresif, kavgacı bunları da duyuyoruz ve bunlar beni çok üzüyor ama biz kültür, sanat, güzellikler ile anılırsak Borçka’yı daha güzel tanıtmış oluruz” ifadelerine yer verdi. – Zeynep Küçük – Fatma Küçük Atasert