Artvin’li Arıcılar’dan Deniz Zeyrek’e Suç Duyurusu

tarafından
71
Artvin’li Arıcılar’dan Deniz Zeyrek’e Suç Duyurusu
Bu haber 128 kez okundu.

Deniz Zeyrek’in bir programda ‘Artvin’de arıcılar bal üretiminde şeker kullanıyor’ iddiasını Artvin’li Arıcılar suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıdılar.

Artvin Arıcılar Birliği, bir televizyon kanalında yapılan programda gazeteci Deniz Zeyrek’in Artvin’lierin ürettiği bal hakkında söylediği olumsuz söylemler nedeniyle Artvin Cumhuriyet Başsavcılığını suç duyurusunda bulundular.

Artvin Arıcılar Birliği Başkanı İbrahim Durmuş ve beraberindeki arıcılar, Adliyeye giderek Zeyrek hakkında Artvin’in balını kötülediği ve üreticiler hakkında asılsız ithamda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Şikayet dilekçesini savcılığa teslim eden Durmuş, adliye önünde yaptığı açıklamada insan sağlığını tehdit eden ürünlere karşı mücadeleyi çok önemsediklerini, bu konuda da Artvin’de bal üretimi noktasında son derece titiz davrandıklarını söyledi.

2022 verilerine göre Artvin’de aktif arıcılık yapan bin 941 arıcının 116 bin 274 kovan olduğunu ve Zeyrek’in tüm arıcıları zan altında bıraktığını ifade eden Durmuş, “Deniz Zeyrek’in televizyon programındaki konuşmasında sahte yiyeceklerden bahsederken özellikle Artvin arıcılarının şekerle bal yaptığına değindi. Artvin arıcısının Kars’ta arıcılık yaptığından bahsetti. Hâlbuki Artvin Ardahan Kafkas arısının gen merkezi olduğu 12.12.2004 tarihinden itibaren Kars’a Artvin arıcısı gidemiyor.  Deniz Zeyrek aslı olmayan yalan yanlış açıklamalarda bulunarak Artvin arıcısını zan altında bırakmıştır. Zeyrek hakkında adli işlem için Artvin Adliyesine suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Deniz Zeyrek’in Artvin arıcılarını hedef alarak arıcıların bal üretiminde şeker kullandığı söylemlerini kınadıklarını vurgulayan Durmuş, “Zeyrek hangi hakla bu açıklamayı yaparak Artvin arıcılarını zan altında bıraktı? Bunun ortadan kaldırılması gerekmektedir. Zeyrek’ten bunu beklemezdik. Zeyrek Artvin’e hiç geldi mi, Artvin balı yedi mi? Onu Artvin’e davet ediyorum gelsin balımızın tadına baksın. Bizim çileli arıcılarımıza bu hakareti yapmaya hakkı var mıydı, bu hakkı ona kim verdi? Bizim 70 yaşında arıcımız var 3 ay çadırda kalıyor bu arıcıya bu iftira atılır mı? Biz dünyada endemik tür olarak ikinci iliz. Doğa yapısı olarak Türkiye’nin en kaliteli balları bölgemizde üretiliyor. Analiz sonuçlarımız bellidir. Biz balımızın lezzetini dünyaya kanıtladık ancak Zeyrek’in bundan haberi yok galiba” diye ifadelerde bulundu. – Tahsin Atasert