Artvin’in Kemalpaşa İlçesinde devrimciler “Üreten biziz, yönetende biz olacağız”

tarafından
84
Artvin’in Kemalpaşa İlçesinde devrimciler “Üreten biziz, yönetende biz olacağız”
Bu haber 133 kez okundu.

 

Artvin’in Kemalpaşa İlçesinde devrimciler “Üreten biziz, yönetende biz olacağız” diyerek 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçim’de belediye başkanlığına aday çıkaracağını açıkladı

Artvin’de yerel seçim heyecanı son hızıyla sürerken, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Türkiye Yerel Seçimleri için siyasi partiler adaylarını belirmeye çalışıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idari seçimlerinde il ve ilçelerde belediye başkanı, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri belirlenecek.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde Türkiye İşçi Partisi, Halkevleri ve SOL Parti Kemalpaşa halkına çağrı yaparak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde belediye başkan adayı çıkaracaklarını açıkladı.

Şirketleşmiş Neoliberal belediyeciliğin bir parçası olmayı değil halkın kendi bağımsız talepleri ve yerel öz örgütlenmeleri ile yerel secimler sürecine ve yerel yönetimlere müdahil olmayı hedefleyen devrimciler, “Neoliberal belediyeciliğin sağ ya da sol-liberal tüm eğilimleriyle aramıza kırmızı çizgiler çekecek, iktidar karşısında “mevzileri kaybetmeme” ya da “mevzi kazanma” gerekçesiyle, karşı çıktığımız neoliberal, yozlaşmış, anti-demokratik yönetimlerin tanıdık yüzler altında sürdürülmesini meşrulaştırmayacak, buna sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa’da belediye başkanlığına aday çıkaracaklarını belirten devrimciler, Kemalpaşa halkına çağrı yaparak “Halkın bağımsız taleplerinden oluşan bir programı, doğrudan eyleme dayalı hareket biçimini ve bağımsız öz-örgütlenmelerini güçlendirme, ilerletme hedefiyle yola çıkıyoruz. Kemalpaşa halkına, devrimcilere, sosyalistlere çay üreticilerine, gençlere, kadınlara, geçinemeyenlere, insanca yasamak isteyenlere çağrımızdır.

Yaptıklarımız ve yapamadıklarımız ile,  geçmiş deneyimlerimizle, dün ile bugün arasında bir köprü kurarak geleceğimizi yeniden inşa etmenin mümkün olduğunu biliyoruz. Halkçı yerel yönetim için üretenin söz sahibi olduğu bir yönetim anlayışı için sokağa siyasetin içerisine sözümüzü söylemeye kentimizi örgütlemeye çağırıyoruz” diye açıklamalarda bulundular. – Tahsin Atasert