ARTVİN’İN GELECEĞİ ARICILIKTA

tarafından
74
ARTVİN’İN GELECEĞİ ARICILIKTA
Bu haber 136 kez okundu.

Son yıllarda arıcılık anlamında büyük mesafe kat eden ilimizde arıcılık ve bal eğitimleri devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi Çoruh Üniversitesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim görevlileri Borçka’da arıcılar ile bir araya geldi.

Borçka Çifteköprü köyü Odun Ateşinde Çay işletmesinde bir araya gelen arıcılar, Öğr. Gör. Burak Kızıltepe ve Ziraat Mühendisi Filiz Gökdemir’in ana arı üretimi ile ilgili verdiği eğitimi tamamladı.

İşletme sahibi ve aynı zamanda arıcılık yapan Yaşar Topal etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “etkinliği düzenlememizdeki amaç arıcılığa merak duyan ve bu işe yönlendirebileceğimiz arkadaşların giriş seviyesinde bilgiye sahip olmaları. Arıcılık konusunda kağıt üzerinde yapılan hesabın pratikte tutmadığını gördük. Her hafta arıcılar olarak deneyimlerimizi ve bilgilerimizi paylaştığımız toplantılar düzenliyoruz. Bence ekonomik gelir bakımından zor şartların yaşandığı ilimizde arıcılık çıkış kapısı olabilir. Özellikle gençlerin ve kadınların bu konuya yoğunlaşması gerektiğini savunuyorum. Önümüzdeki günlerde sadece kadınlara yönelik arıcılık eğitimi ve arı hibe desteği ile ilgili genel bilgilendirme toplantısı da düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Arıcılar aldıkları eğitimin ardından sohbetlerine devam etti. – Fatma Küçük Atasert