Artvin’de Kut’ül Amare Programı Düzenlendi

tarafından
84
Artvin’de Kut’ül Amare Programı Düzenlendi
Bu haber 157 kez okundu.

Artvin’de Kut’ül Amare Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Artvin’de Kut’ül Amere Zaferinin 107. yılı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin hazırladığı törenle kutlandı.

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, mazisi zaferlerle dolu milletin temsilcisi olan gençlerin çok çalışarak günün gereklerine uygun yeni zaferler elde etmeleri gerektiğini ifade etti.

Türk milletinin gittiği her yere ilim ve medeniyet götürdüğünü kaydeden Acar, “Biz öyle büyük bir milletiz ki yaşadığımız coğrafyalarda kurduğumuz devletlerde ilim, irfan adalet götürmüşüz. Çok genç bir kahraman padişahımız ile gemileri karada yürütmüş İstanbul’u fethetmişiz. Arkasından yüzlerce yıl dünya devletlerine ilim irfan adalet dağıtmışız. Sonra zor günlerimiz olmakla birlikte bu millet Kut’ül Amare’de o büyük zaferi yazmış, arkasından kurtuluş savaşını kazanmıştır. Bugün ise semalarda insansız hava araçları, denizlerde insansız gemiler ve uzaya uydular gönderen bir neslin temsilcileriyiz.” dedi.

Artvin’de gençlerin daha iyi eğitim almaları için devletin tüm imkanları seferber ettiğini belirten Acar, “Sevgili öğrenciler, bu tür günler bize şunu hatırlatsın; damarlarımızdaki kan yine aynı. Lütfen büyük hayaller kurun. Kendinizi büyük hedeflere odaklayın. Biz bugün artık yine dünyada bu rolü üstlenen bütün dünya mazlum milletlerine liderlik eden bir milletin evlatlarıyız.

Artvin’de devletimiz bütün imkanlarını kullanarak sizlere en iyi eğitimi sunmaya çalışıyoruz. Lütfen öğretmenlerimizin rehberliğinde bunları çok iyi değerlendirin. Bu millete yakışır işler yapmaya devam edelim. Ülkemizi yüceltmek için hep birlikte gayretle çalışmaya devam edelim.” şeklinde konuştu.

Programda, Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, sergiledikleri tiyatro gösterisi ile zaferin canlandırmasını yaparak izleyicilerden büyük beğeni topladı. – Gökhan Özçelik