Artvin Valisi Doruk, 10 Ocak’ta Gazetecilerle Bir Araya Geldi

tarafından
669
Artvin Valisi Doruk, 10 Ocak’ta Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Bu haber 1.261 kez okundu.

 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı programında konuşma yapan Vali Doruk, basın mensupları ile geleneksel hale getirdiği basın kahvaltısında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Basın mensuplarının istek ve önerilerini dinleyen Doruk, basın camiası için yenilikçi çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Kahvaltı sonrası basın mensuplarını kentin genel durumu hakkında açıklamalarda bulunan Doruk, Artvin’in 2022 yılında ihracatta yüzde 37 büyüdüğünü aktararak,  “Kaçkar Bölge Müdürlüğündeki yaklaşık rakam 1 milyar 600 milyon gibi bir ihracat rakamına ulaştık. Geçen yıla göre yüzde 37 gibi bir ihracat artışı söz konusu. Bu Artvin’in bilinenin ötesinde ülke ekonomisine katkısı bakımından parametrelerden birisi. Bu ülke genelindeki ortalama bir işsizliğin olması bir sonucu da doğuruyor. Neredeyse ülke geneline göre yarısı kadar işsizlik oranı seyrediyor bizde.” dedi.

Artvin’in her geçen gün çehresinin değiştiğini ve ülke ekonomisine önemli katkısı olduğuna değinen Doruk, Sarp sınır kapısındaki yoğunluğa değinerek, “Artvin her geçen gün çehresi değişen bir vilayetimiz. Muhteşem bir yer burası. Ben 5 yılda birçok çeşitliliğe şahit oldum. Artvin birçok alternatif sunuyor. Artvin’de hem hizmet hem gelişmesi bakımından kathedilen mesafe, yenilikler biizi de dinamik tuttu. Geldiğimiz noktada 2019 rakamları bizim için dönüm noktasıydı. Pandemi sonrası durgunluk yaşadık dünya ile birlikte. 2022 yılının sonuna geldiğimizde 2019 rakamlarına geldiğimizi gördük. Sarp sınır kapısına baktığımızda oradaki ticaretin akışı hızlı gelişti. Ben geldiğimde 350-400 TIR sayısını bulduğumuzda iyi rakam diyorduk. Kapı yenilendi bugün itibari ile günlük ortalama 600’ün üzerinde TIR çıkışı sağlıyoruz. Bu neden önemli ülkemizdeki ticaretin gelişmesiyle alakalı ilimizdeki ekonomik hareketliliği de işaret ediyor. TIR parklarımıza yenilerini ilave ettik. Trafik akışını düzenlemek için yazılım sistemi geliştirdik bir düzen geldi. Belli dönemlerde trafik sıkışması yaşanıyor. Bu bizim için aşılması gereken bir problem ama esasında pozitif gelişmenin negatif sonuçları diyebiliriz.” diye konuştu.

Artvin Faal Gazeteciler Derneği Yaşar Kars kahvaltı programında basın çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Kars, “Geçtiğimiz aylarda Zeki Alkan Başkanımızla istişare ettik. İki dernek kurulu kararıyla ortak bir dekorasyon yayınladık. Bu dekorasyonda Artvin yerel basının ve ulusal basınının temsilcilerinin görüş ve önerilerini özellikle meslek anlamında yaşadıkları sorunlarını ve Artvin’in ekonomik sorunları anlamında il meclisinde mebuslarımızla paylaştık. Kısaca biz yerel basın olarak zor durumdayız, Artvin’deki bütçesi kendine ait olan kurumlar bu işe politik olarak baksın basın genel anlamında ele alınsın, bu işe bütçe ayrılsın ve yerel basın sonuç olarak desteklensin. Anadolu basını çok zor durumda, gerekli yerlere dile getirdik ve önümüzdeki hafta olabilir ortak bir basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini konuştu.

Kars, Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un gerçekleştirdiği çalışmalarını yakından takip ve gözlemlediğini ve Artvin’e turizm anlamında katkılarında teşekkür ederek “Sayın valimizin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyorum ve gözlemliyorum. Kendisine hem dernek hem şahsi olarak teşekkür ediyorum. Artvin’i turizm anlamda marka çalışmaları gibi bu tip güzel çalışmalar yapılıyor” şeklinde konuştu.

Gazeteci İsmet Başar ise Vali Doruk’a markalaşma çalışmaları noktasında yaptığı girişlerden dolayı tebrik ederek gazetecilerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini kaydetti. – Bülent Atasert