Artvin İl Müftülüğü Filistin Yararına Hayır Çarşısı Kurdu

tarafından
72
Artvin İl Müftülüğü Filistin Yararına Hayır Çarşısı Kurdu
Bu haber 139 kez okundu.

 

Artvin İl Müftülüğü Filistin yararına Hayır Çarşısı kurdu.

Artvin İl Müftülüğü Filistin’e destek olmak için Artvin Valiliği Önünde Hayır Çarşısı kurdu. Artvin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Şubesi Kadın Kolları ve Gençlik Kolları gönüllüleri tarafından, geliri Filistin’e bağışlanmak üzere Hayır Çarşısı kurdu.

30 Ekim Pazartesi günü Artvin Valiliği Önünde kurulan kermes, 31 Ekim Salı günü Artvin Çoruh Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde de kuruldu.

Hayır Çarşısı hakkında açıklamalarda buluna Artvin İl Müftüsü Yardımcısı Berat Karali, Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde insanların Filistin’e destek olduğunu söyledi.

Hayır Çarşısından elde edilen gelir Filistin’e göndereceklerini belirten Karali konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Artvin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Şubesi olarak 24 gündür Filistin’de özellikle Gazze’de devam eden zulüm ve katliama karşı Artvin’in güzide insanlarından destek almak için Hayır Çarşısı adlı bir program düzenliyoruz.

Bugün Artvin Valiliği önündeyiz ve yarın Artvin Çoruh Üniversitesi’nin Merkez Yerleşkesinde Hayır Çarşımız devam edecek. Bizim amacımız ülkemizde ve dünyanın çoğu yerinde insanların Filistin için tek yürek olduğu zamanda bizler de Artvin’imizden aldığımız güç ile halkımızla berber bu katliama karşı sessiz kalmamak ve bu konuda duyarlılığımızı arttırmak ve Filistin’e maddi ve manevi destek olmak için Hayır Çarşısı düzenledik.

Buradaki temennimiz halkımızın desteğini almak ve İsrail’in zulümlerin bitmesi için tek yürek, tek yumruk olmak vatanımızla, milletimizle ve devletimizle bunun üstünden gelmek için çalışıyoruz. Bu Hayır Çarşısından elde edeceğimiz tüm geliri Filistin’deki kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla gönderilecektir. Artvin halkı Hayır Çarşımıza bekliyoruz” diye beyan etti. – Gökhan Özçelik