Artvin Gençlik Hareketi seçim çalışmalarına devam ediyor

tarafından
81
Artvin Gençlik Hareketi seçim çalışmalarına devam ediyor
Bu haber 156 kez okundu.

 

Gençlerin sesini duyurmak için belediye seçimlerine bağımsız aday çıkaracak olan Artvin Gençlik Hareketi seçim çalışmalarına devam ediyor.

Artvin Gençlik Hareketi, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimde bağımsız belediye başkan adayı çıkaracak. Artvin’i yaşanılabilir bir kent haline getirmeyi amaçlayan Artvin Gençlik Hareketi, sosyal belediyeciliğin nasıl olduğunu Artvin halkına göstermek istiyor.

Artvin Gençlik Hareketi adına Artvin’deki yerel basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Onu Dede, Artvin’i müteahhit kafasıyla yönetenlerden kurtarmak için bağımsız bir aday çıkaracaklarını söyledi.

Sosyal belediyecilik konusunda Artvin’de son iki dönem Artvin belediye başkanlarının yetersiz olduğunu belirten Dede,  “Esas çıkış amacımız, üniversiteyi bitirip Artvin’e dönen, üniversiteyi burada okuyan ya da Artvin’den dışarı çıkmayan gençler olarak Artvin’de kalmamız için kendimize bir sebep lazım ya da bugün üniversite okumak için giden gençlerin Artvin’e dönmesi için sebep sunulması lazım. Biz tam bu noktada harekete geçiyoruz. Artvin’i daha yaşanılır kılmak için harekete geçtik” ifadelerini kullandı.

Bağımsız adayı önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirten Dede, “Bizim diğerlerinden farkımız, biz bir isim üzerinden hareket etmiyoruz, biz bir program üzerinden hareket ediyoruz ve programın kendisi zaten halkla beraber yönetmeye aday bir programdır. Bizim başkan adayımız Ahmet’tir, Mehmet’tir, Ahmet böyledir gibi değil çok sağlam yere basan halka beraber hareket edecek bir programımız var. Adayımız kim olursa olsun bizim programımız bellidir” dedi.

Dede yaptığı açıklamalarda, “Memleketimizin sorunlarını bilen, gören bu siyasetin için olan insanlarız. Gerek yaptığımız iş gerek de sokağa indiğimizde çevremizden aldığımız tepkiler artık bunun bizim için zorunluluk haline getirmiştir. 2019 Yerel Seçiminden sonra belediyenin el değiştirmesine rağmen bizim beklediğimiz anlamda bir değişikliğin olmaması, hepimizin adına hayal kırıklığı yaratmıştır. Mevcut başkandan ve yönetimden, Artvin halkına yönelik, gençlere yönelik yeterli bir çalışma görülmediği için ve ondan önceki dönen belediye başkanlarından da çalışma göremediğimiz için artık Artvin gençleri olarak sorumluluk haline gelmiştir. Bizler burada yaşayan, memleketin sorunlarını bilen ve bu sorunların çözümü noktasında önerileri olan gençleriz. Biz gençler olarak bir araya gelerek bağımsız bir aday çıkarma kararı aldık. Önümüzdeki süreçte bağımsız adayımızı açıklayacağız. Herhangi bir siyaset parti ile bağlantımız yoktur biz Artvinli gençler olarak yola çıktık. Gençler dememizin nedeni ise bu hareketi yürütenlerin gençler olmasıdır. Artvin’de yaşayan ve Artvin’in sorunları için dert yanan ortaklaştıran gençlerin omuz omuza geldiği bir hareketiz. Artvin Merkez’in diğer ilçelerden bir farkı var, Merkez’de yaşayan genç nüfusu diğer ilçelere göre daha fazla durumda ama hala biz demode kalmış 70’lerde, 80’lerde yapılan siyaset biçimiyle yönetiliyoruz. Biz Artvin Belediyesi’nden beklentimiz sosyal belediyecilik noktasında farklı çalışmalar bekliyoruz. Esas çıkış amacımız üniversiteyi bitirip Artvin’e dönen, üniversiteyi burada okuyan ya da Artvin’den dışarı çıkmayan gençler olarak bizim Artvin’de kalmamız için kendimize bir sebep lazım ya da bugün üniversite okumak için giden gençlerin Artvin’e dönmesi için sebep sunulması lazım. Biz tam bu noktada harekete geçiyoruz. Artvin’i daha yaşanılır kılmak için harekete geçtik.

Son iki dönemin belediye başkanlarımız tabanı farklı iki siyasi partilerin belediye başkanlarıydı ve iki farklı siyasetinin başkanları ile iki farklı dönem gördük. İkizinden de bir şey göremedik. Ne halkla ilişkiler konusunda ne kültür sanat faaliyetleri konusunda ne Artvin’in geleneklerine sahip çıkma konusunda ne burada yaşayan gençlere, çocuklara, çocuklu ailelere çalışma konusunda her iki belediye yetersizdi. Artvin parkı bahçesi olmayan, bir çocuk oyun alanı olmayan bir şehir, meydanı olmayan şehirdir. Arsa mı vardı, yer mi vardı gibi bahanelerin gerçekçi olmadığını her yere bina yapılırken, yol yapılırken gördük. Yani biz bu memleketin müteahhit kafasından kurtarmanın peşindeyiz.

Başka projelerle geldiler ama aynı kafa ile yol yaptık, altyapı yaptık dediler ama bugüne kadar yol yaptık diyenleri eleştirdiniz ama eleştirdikleri kesim gibi davranıyorlar zaten bu belediyenin asli görevidir. Altyapı yapmak, yürüdüğümüz yolu araba yolunu yapmak belediyelerin asli görevidir, sorumluluğundur. Yani bunu yaptığında ekstra olarak yapmamış oluyorsun. Yani biz ekstra olarak hiçbir şey görmedik.

Ben üniversiteden Artvin’e döndüğümden beri 8 yıldır Artvin’de yaşıyorum ve 8 yıldır Artvin’de kalmak için belediyelerimizin hiçbir katkısını göremedim tamamen memleketimizi sevdiğimiz için buradayız. Biz istiyoruz ki gençlerimizin, arkadaşlarımızın Artvin’e dönmeleri için, yaşamaları için bir sebep sunalım.

Birlikte yönetelim konusu hep lafta kalır, birlikte kazandık, birlikte yöneteceğiz diye ve biz gerçekten nasıl birlikte yönetmenin nasıl olduğunu tüm Artvin halkına göstermek istiyoruz. Bizim diğerlerinden farkımız, biz bir isim üzerinden hareket etmiyoruz, biz bir program üzerinden hareket ediyoruz ve programın kendisi zaten halkla beraber yönetmeye aday bir programdır. Bizim başkan adayımız Ahmet’tir, Mehmet’tir, Ahmet böyledir gibi değil çok sağlam yere basan halka beraber hareket edecek bir programımız var. Adayımız kim olursa olsun bizim programımız bellidir. Bizim amacımız muhtaç olanlara yardım etmek değil, muhtaç olanların muhtaçlık durumlarını ortadan kaldırmaktır. Bu mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için ne gerekirse çözümlemesi için uğraşmaktır.

29 Ekim’den sonra bir basın bildirisi ile hareketin yola çıktığımızı duyurmuştuk şu an hareketimizin faaliyetleri devam ediyor ve önümüzdeki süreçte başkan adayımızı açıklayıp seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye açıklamalarda bulundu. – Tahsin Atasert