Ardanuç’ta Kadın Cinayeti Davası Mübbetle Sonuçlandı

tarafından
70
Ardanuç’ta Kadın Cinayeti Davası Mübbetle Sonuçlandı
Bu haber 125 kez okundu.

 

Artvin’in Ardanuç ilçesinde eşini boğarak öldürdükten sonra boş bir araziye gömen ve 3 yıl sonra suçunu itiraf ederek teslim olan Ferhat Karaboğa ile cinayete yardım ve yataklık eden Ümit Aslan Özdemir’in yargılanması tamamlandı.

Artvin Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada eşi Sinem Karaboğa’yı boğarak öldürdüğünü itiraf edip teslim olan Ferhat Karaboğa, kavga sırasında cinnet geçirdiğini ileri sürerek pişman olduğunu ifade etti.

Suça yardım ve yataklık ile yargılanan Ümit Aslan Özdemir ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Maktul Sinem Karaboğa adına müşteki sıfatıyla annesi Perihan Doğan’ın avukatı Reyhan Aydemir SEGBİS(Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile sanıklar Ferhat Karaboğa’nın avukatı İlker Güreş ve Ümit Aslan Özdemir’in avukatı Güven İris ise mahkeme salonunda yer alarak savunmalarını yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına ise avukat Ayşenur Altay duruşma salonunda hazır bulundu.

Sinem Karaboğa’nın avukatı Reyhan Aydemir yaptığı savunmasında, “Ferhat suçunu itiraf etti. İfadesinde ‘olay sonrasında duş alıp işe gittim’ diyerek olayı gerçekleştirdiği sabit. Ayrıca Ferhat Karaboğa’nın önceki ifadelerinde yer alan Ümit Aslan Özdemir’in ‘bu kızı öldür başımıza iş açacak’ yönünde ifadesi bulunmaktadır” dedi.

Ümit Aslan Özdemir’in avukatı İlker İris de yaptığı savunmada, müvekkilinin suçlunun ortaya çıkması için elinden geleni yaptığını kaydetti.

Avukat savunmaları dinlendikten sonra sanıklara son sözler soruldu.

Ferhat Karaboğa son söz olarak, “Beyanlarım geçerli, beratımı istiyorum. Pişmanım” dedi.

Ümit Aslan Özdemir ise, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkemede, Ferhat Karaboğa eşe karşı kasten öldürme suçundan takdiri indirim ile müebbet hapis cezasına, Ümit Aslan Özdemir ise suça yardım eden sıfatı ile 14 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karaboğa ve Özdemir, Artvin Kapalı Ceza Evine gönderildi. – 7 MART