ALTIN BAL’A LONDRA’DA ALTIN ÖDÜL: MACAHEL BALI

tarafından
189
ALTIN BAL’A LONDRA’DA ALTIN ÖDÜL: MACAHEL BALI
Bu haber 359 kez okundu.

 

26 – 27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, dünyanın en prestijli ve kapsamlı bal yarışmalarından olan London International Honey Awards (LIHA) 2023’de, Macahel Balı altın ödüle layık görüldü.

Artvin Valiliğimiz ve Artvin İl Özel İdaresi girişimleri ile yarışmaya katılan Macahel Balı  yüzlerce ülke ve firmanın katılım sağladığı Londra Bal Ödüllleri’nde birçok  rakibini geçerek Altın Ödül’e layık görüldü.

Aralarında İtalya Tarımsal Araştırma ve Ekonomi Konseyi (CREA) üyelerinin de yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerden başarıyla geçerek altın ödüllüne layık görülen Macahel Balı, özellikle üretim yeri olarak rakipleri arasında öne çıkıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek Biyosfer  Rezerv Alanı olarak UNESCO programına alınan Borçka Camili yöresine has Kafkas Arı ırkı, Macahel Balının doğallığını ve şifa kaynağı oluşunun temel kaynağı.

Londra Bal Ödülleri için düzenlenen yarışmada ürünler ilk olarak laboratuvar testlerine tabi tutuldu. Bu testlerden başarı ile geçen ürünler, daha sonra aralarında, tarımsal gıda tedarik zincirlerine adanmış ve sektörün önde gelenlerinden olan İtalya Tarımsal Araştırma ve Ekonomi Konseyi (CREA) üyelerinin de yer aldığı jüri tarafından kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine göre değerlendirildi. Yarışma sonucunda altın ve gümüş ödüller verilirken Artvin Valiliği Artvin Macahel Balı altın ödül ile yerini aldı.

Macahel Balı, Artvin İl Özel İdaresi iştiraki olan Artvin Marka Ürünler Mağazaları ve www.artvinmagazalari.com adresinde satışa sunuluyor.