Alaca Krem Ürün Tanıtım Etkinliği Düzenlendi

tarafından
94
Alaca Krem Ürün Tanıtım Etkinliği Düzenlendi
Bu haber 180 kez okundu.

 

Artvin’de Alaca Krem Ürün Tanıtım Etkinliği Düzenlendi.

Artvin Çoruh Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen ve Artvin Valiliği’ desteklenen proje kapsamında üretilen ‘Alaca’ isimli yeni ürününün tanıtım etkinliği düzenlendi.

Artvin’in değerlerini marka mimarlarıyla hayata geçiren Artvin Marka Ürünler Mağazaları yeni ürün gamı “Alaca Krem” Artvin Marka Mağazaları Merkez Şubesi’nde yapılan lansman ile tanıtıldı.

“Doğanın iyileştirici gücü” temasında sunulan Alaca kreminin hayata geçmesi için Ata mirasını, reçetesini paylaşan ve bu ürünün ortaya çıkmasına ön ayak olan Suat Çaloğlu, burada yaptığı konuşmasında Borçka’nın Alaca Köyü’nde bu bitkinin bulunduğunu ve atalarının yıllarca bu bitkiden faydalandığını ifade etti.

Çaloğlu, yapılan çalışmalar sonucunda bitkinin ürün haline gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Iğdır Üniversitesinden Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, burada yaptığı konuşmasında bitkinin uzun bir süreçte ürüne dönüştüğünü ifade ederek şunları söyledi: “Bitki ile ilgili yaptığımız çalışmalarda; birçok farklı bitkilerden toplandığı için bunun ürüne dönüşmesi için önce içerisindeki faydalı maddelerin ne olduğunu araştırdık. Bu yaptığımız çalışmada içerisinde çok değerli çok faydalı farklı ürünlere dönüştürülebilecek kimyasalların olduğunu gördük. Onlar anlatmakla bitmez” dedi.

Kremin şu anda hızlı bir şekilde piyasaya çıkartıldığını bundan sonra klinik çalışmaları yapıldığını kaydeden Demirbaş, Artvin Çoruh Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi’nin birlikte çalışmaları sonucunda herkesin kullanabilmesi aadına krem halinde bir ürünün ortaya çıktığını ifade etti.

Son zamanlarda İhtisas Üniversiteleri arttığını kaydeden Demirbaş, “Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkilerde İhtisas Üniversitesi olduğu için yakında çok daha güzel ürünler çıkacaktır. Çünkü organik bir doğası var. Bunları ürüne dönüştürmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin burada yaptığı konuşmasında kremin hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Krem dışında organik ürün anlamında başka ürünlerimiz de var. Bunların patentlenmesi ile uğraşıyoruz. Yakında patentlenme süreçleri bittikten sonra Alaca Kremimiz gibi onlarda raflarda yerini alacak.”

Alaca Kremin Lansmanın hayırlı olmasını dileyen AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, burada yaptığı konuşmasında Artvin Çoruh Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasında çok güzel bir birliktelik gerçekleştiğini ifade ederek şöyle söyledi: “Değerli hocalarımız üniversitelerden Artvin’de buluşmuşlar. Emeği geçen herkesi başta Bilim İnsanlarımız olmak üzere hocalarımızı ve emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum” dedi.

Milletvekili Çelik, yeni ürünlerde, yeni lansmanlarda buluşma temennisi ile sözlerini sonlandırdı.

Programda il protokolü ve vatandaşlar katılım sağladı. – Tahsin Atasert