AK Parti Milletvekili Çelik, Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

tarafından
202
AK Parti Milletvekili Çelik, Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi
Bu haber 398 kez okundu.

28. Dönem AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, basın mensupları ile bir araya geldi.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından Artvin’den Milletvekili seçilen Faruk Çelik, basın mensupları ile kahvaltılı tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Artvin’de bulunan bir işletmede verilen kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, seçimlerin henüz bitmediğini ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Artvin’e gelir gelmez yoğun bir siyasi maratona girdiğini kaydeden Çelik, Artvin’e hizmet getirme gayreti içerisinde olacağını belirterek, “Yaklaşık 40 gündür yoğun şekilde 14 Mayıs seçimlerine yönelik propaganda çalışmalarını sürdürdüğümüz ilimizde çok sıcak bir siyasi atmosfer içerisinde bulunduk. Uzun yıllar siyasette olan bir kardeşiniz olarak doğduğum yer Artvin’de görev verildi, burada milletvekili olmam istendi. Bende tabii ki doğduğum yere hizmet etmeyi bir şeref kabul ettim.

Artvin’e dünden bugüne emeği geçmiş taş üstüne taş koymuş, şehrimizi görünür hale gelmesi noktasında irili ufaklı kim ne hizmet ettiyse hiçbir parti ayırmaksızın yereliyle geneliyle herkese çok teşekkür ediyorum. Dostluk, huzur, barış, kardeşlik iklimi içerisinde inşallah Artvin’in geleceğini düşünen Artvin’in kalkınmasını düşünen Artvin’deki gençlerimizin istikbali ile ilgilenen bir yaklaşım içerisinde politikayı siyaseti çirkinlikleri kenarda tutan yaklaşımla inşallah geleceğe yürüyeceğimizi Artvin’de hizmet edeceğimizi ifade ediyorum” dedi.

Bizler, 3 Kasım 2002 yılında yapılan seçimde iş başına geldiğimizde Türkiye’de her alanda çok ciddi problemler vardı. 2002 yılında başlayan bu yolculuk 2001 krizini çok kısa sürede ortadan kaldırdı. Yatırım yapan, gelişen, kalkınan, reformlar gerçekleştiren bir iktidar olarak yola koyulduk. Arkasından gelen küresel Amerika merkezli 2008-2009 krizini de yine iktidarımız büyük başarıyla teğet geçecek şekilde geride bıraktı. Daha sonra kendi iç bünyemizde yaşanan darbe ve parti kapatmalar dahil birçok olaylar oldu. İlk günden itibaren gerek küresel, gerek bölgesel gerekse kendi içimizden kaynaklanan bütün sorunları çözerek gelen bir iktidar olarak 20 yıla aşkın süredir ülkemize hizmet ediyoruz” dedi.

Basın mensupları tarafından yöneltilen sorular ve Faruk Çelik tarafından ifade edilen yanıtlar.

Arhavi Organize Sanayi: hızlı bir şekilde tamamlamamız lazım, yaklaşık 300 kişiye ekmek kapısı olacak. Arhavi ilçesinde büyük  ölçüde rahatlamak.

Artvin Küçük Sana Bölgesi: Cumhurbaşkanlığın soruşturmasında, Güvenlik soruşturması yapılıyor, nihai kararın sonuçlandığında 300 iş yerinin bir arada olacak. Baraj gölü vadisinde balıkçılıkla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Özellikle işlenmesi içinde istihdamı artıracak çalışmalarımız var.

Açılması planlan Muratlı sınır kapısı ile alakalı bu yıl önemli bir sağlamayı düşünüyoruz, turizme önemli bir katkı sağlayacak, hayvancılığa teşvik projelerimiz var bir anlamda vatandaşımız evinde para kazanacak, Üniversitenin meyvecilikle ilgili meyve suyu projesini de hayata geçireceğiz, yakın gelecekte Artvin sularını bir dolum tesissini kurarak su satışları ile ilgili çalışmalarımız var. Turizmcilikten, arıcılıktan, tarımdan, küçük sanayi  ve organize sanayi sözleri ile dikkat çekti.

Barajlar şehri Artvin’de ucuz elektrik yakımı sorusuna da, biz barajlardan nasıl yararlanabiliriz önü düşünmek lazım ifadeleri ile yaklaşık bir saat süren toplantı, hatıra resimle son buldu. – Fatma Küçük Atasert