AFGAD Yönetim Kurulu Başkanı Kars, “19 Mayıs” Mesajı Yayımladı

tarafından
195
AFGAD Yönetim Kurulu Başkanı Kars, “19 Mayıs” Mesajı Yayımladı
Bu haber 383 kez okundu.

 

        Artvin Faal Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kars, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” için mesaj yayımladı.

        Başkan Kars yayımladığı mesajda;

Sevgili Gençler

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine giden yolda, o kutlu yürüyüşün 104. yılındayız.  G. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının ölümü göze alarak çıktıkları bu yolda, onlar halkın sağduyusuna, erdemine ve vatan sevgisine güvenmişlerdi.  Emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı başlatılan bu onurlu savaşta, Türk Milleti’ de O’nu bağrına basarak, vatanını çok büyük fedakârlıklarla, canıyla, kanıyla, işgalden kurtardı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, gençlere her zaman çok önem verdi.  Onun içindir ki, ‘19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür’,  ‘Tüm ümidim gençliktedir.’ diyerek,  bugünü siz gençlere armağan etmenin yanında, Cumhuriyetimizi de yine sizlere emanet etti.

Bağımsızlığımızı kazanmamızın ardından bugün yine Türkiye, siz gençlerinden çok şey beklemektedir.

Mevcut yönetim şeklinin her alanda neden olduğu durum ortadadır. Sizler başta olmak üzere, gelecekten endişe etmeyen vatandaşımız her geçen gün artmaktadır. Ne yazık ki gençlerimiz,  çareyi yurt dışında aramaktadır. Bu sizlerden çok bizleri üzmektedir. Bu meyanda, üzerimize çöken karabulutların, siz gençlerin demokrasiye, hukuka ve adalete sahip çıkarak, dağılacağından hiçbir şüphemiz yoktur.

Umudunuzu ve Mustafa Kemal’in ‘Gençliğe Hitabe ’de sizlere verdiği tarihsel görevi diri tutarak, azimle ve kararlılıkla yürüyünüz. Unutmayın… Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Ve önümüzdeki günlerde (28 Mayıs 2023) ilk hedefimiz, güzel Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak olsun.

O güne kadar yılmak, yorulmak yok!

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor;  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ederken, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Yaşasın laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti” diyerek mesajını sonlandırdı. – AFGAD