AÇÜ’de Meme Kanseri Farkındalık Sempozyumu

tarafından
51
AÇÜ’de Meme Kanseri Farkındalık Sempozyumu
Bu haber 85 kez okundu.

Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri kapsamında Meme Kanserine Yaklaşım ve Toplumsal Bilinçlendirme/Farkındalık Çalışmaları Sempozyumu düzenlendi.

31 Ekim 2023 Salı günü Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyum Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Selma Durmuş Sarıkahya’nın açılış konuşması ile başladı.

‘Artvin ili KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Çalışmaları’,  ‘Farklı Hasta Gruplarında Meme Kanserine Yaklaşım’ ve ‘Meme Kanseri Farkındalık Çalışmaları’ olmak üzere 3 farklı oturumda sunumlara yer verilen sempozyumda “Gebelikte meme kanseri, erkeklerde meme kanseri, Artvin’de meme kanseri taramalarında güncel durum” gibi konularda bilgilendirmelere yer verildi. Sempozyumda aynı zamanda bu alanda yürütülen saha çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapılırken bu hastalığı deneyimlemiş bireylerden alıntılar yapıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atakan Öztürk, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Melahat Özcan, İl Sağlık Müdür Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Reyhan Gök Hussain ve İl Sağlık Müdürlüğünden yetkililer ile akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı program soru cevap bölümü ve belge takdiminin ardından tamamlandı. – AÇÜ