AÇÜ’de Arı Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri Semineri 

tarafından
57
AÇÜ’de Arı Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri Semineri 
Bu haber 103 kez okundu.

AÇÜ’de ve Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Arı Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri Semineri düzenlendi.

Artvin Valiliği ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen ve Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜM) Müdürü Prof. Dr. Aslı Özkırım konuşmacı olarak katıldı.

Artvin’de arıcılık yapan ve arıcılığa ilgi duyan katılımcıların yer aldığı programın açılış konuşmasını Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Durmuş gerçekleştirdi. Artvin’de Saf Kafkas Arı ırkının korunmasının gerekliliğine vurgu yapılan etkinlikte DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir DOKAP’ın Artvin iline ve arıcılık alanına yönelik yatırım ve destek programları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Programda aynı zamanda Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya ve Tarım İl Müdürü Neşat Ulutaş ilgili alanlarda kurumlar bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Üniversitemiz Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Nigar Bozkuş da konuşmasında Üniversitemizde arıcılık faaliyetleri ve eğitimler ile önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek eğitim programları hakkında değerlendirmelere yer verdi.

Konuşmaların akabinde Prof. Dr. Aslı Özkırım Arı Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri üzerine bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Arıcılık ve arı ürünleri ile bu ürünlerin pazarlanması hususunda dipnotlar aktaran Prof. Dr. Özkırım arı hastalıklarının sebebi, arıyı hastalıktan koruma yolları ve tedaviler gibi birçok önemli konuda bilgiler aktardı. Konuşmasında zaman zaman katılımcıların görüşlerini de alan Prof. Dr. Özkırım arıcılıkta doğru besleme yöntemlerinin hastalıkların önlenmesi hususunda en büyük etken olduğuna dikkat çekti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Sağlam’ın da katıldığı program soru cevap bölümü ile tamamlandı. – Tahsin Atasert