AÇÜ Dr. Öğr. Üyesi Köse, “Beslenme Diyetetik Bölümü Hakkında Bilgi Verdi”

tarafından
59
AÇÜ Dr. Öğr. Üyesi Köse, “Beslenme Diyetetik Bölümü Hakkında Bilgi Verdi”
Bu haber 97 kez okundu.

 

Artvin Çoruh Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Köse, Beslenme ve Diyetetik bölümü hakkında üniversite adaylarına bilgi verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Köse, tercih döneminde olan üniversite adayları için kurumun sosyal medya hesabında yayımlanan videosunda, Artvin Çoruh Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü anlattı. YKS tercihleri 27 Temmuz Perşembe günü başladı ve 8 Ağustos Salı günü sona erecek.

Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Köse burada yaptığı konuşmasında, Hipokrat’ın ‘İlacınız besinler olsun’ sözünü hatırlatarak beslenmenin önemine değindi. Bölümde 4 ana bilim dalının mevcut olduğunu ifade eden Köse, şunları söyledi; “Beslenme ve Diyetetik bölümünde öğretim üyesiyim. Beslenme ve Diyetetik bölümü Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2013 yılından beri eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümümüzde beslenme bilimleri, diyetetik, toplum beslenmesi ve toplu beslenme sistemleri olmak üzere 4 ana bilim dalı mevcuttur. Beslenme ve Diyetetik eğitim programının temel amacı yeterli ve dengeli beslenme ile sağlığın korunması, geliştirilmesi, hastalıkların iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılmasını sağlayan diyetisyenler yetiştirmektir.”

BİRÇOK ALANDA İSTİHDAM EDİLEBİLMEKTE

Eğitim süresinin 8 yarıyıl olduğunu söyleyen Köse, “Beslenme gibi dinamik alanda eğitim alan öğrencilerimizin araştıran, geliştiren, yenilikçi, yaşam boyu eğitim anlayışıyla kendini sürekli geliştiren, evrensel ilkelere milli ve manevi değerlere sahip diyetisyenler olarak yetiştirmek bizim en temel amacımızdır.

Beslenme ve Diyetetik bölümünün eğitim süresi 8 yarıyıl olup, teorik ve uygulamalı derslerden oluşmaktadır. Teorik öğretim laboratuvar uygulamalarıyla beraber birleştirilmekte ve sonrasında üniversite sektör iş birliği içerisinde iş başı eğitimi ile uygulamalı derslerimiz devam etmektedir.

Öğrencilerimiz dört yıllık eğitimlerini tamamladıktan sonra diyetisyen unvanı ile mezun olmakta ve birçok alanda istihdam edilebilmektedir. Mezunlarımız yataklı tedavi kurumlarında, özel beslenme ve diyet merkezlerinde toplum sağlığı merkezlerinde okul kreş yemek fabrikaları çeşitli kurum ve kuruluşların yiyecek içecek üretim merkezlerinde toplu beslenme sistemlerinde çalışabilirler.

Bundan yaklaşık 2500 yıl önce Hipokrat, ‘İlacınız besinler olsun’ diyerek MÖ. beslenmenin önemini ortaya koymuştur. Beslenmenin büyüme ve gelişme sağlıklı yaşamı sürdürebilme hastalıkları tedavi edebilmedeki etkisi anlaşıldıkça diyetisyenlere olan ihtiyaçta artmaktadır. Bu bağlamda siz değerli öğrencilerimizi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde görmekten mutluluk duyarız” şeklinde konuştu. – Tahsin Atasert