4 Futbol Okulunun Futbolcuları Borçka’da Bir Araya Geldi

tarafından
54
4 Futbol Okulunun Futbolcuları Borçka’da Bir Araya Geldi
Bu haber 89 kez okundu.

Borçka ilçe stadında 4 futbol okulunun futbolcuları bir araya geldi.

Borçka Trabzonspor Futbol Okulu kurucusu Osman Genç öncülüğünde düzenlenen turnuva Borçka İlçe Stadı’nda start verdi.

Eğitim- öğretim yılında ara tatile giren öğrenciler için sosyal etkinlik oluşturmak amacı ile düzenlenen turnuvaya Borçka Trabzonspor Futbol Okulu, Artvin Çaykur Rize Spor Futbol Okulu, Arhavi Çaykur Rizespor Futbol Okulu ve Ardeşen Akademi Futbol Okulu yer aldı.

Düzenlenen turnuva sporcuların sosyalleşmesi, yarışmacı kimliği kazanması ve ara tatili spor ile geçirmeleri hedeflenmiştir. Dört futbol okulun bir araya geldiği turnuvada 400 öğrenci yeşil sahalarda buluştu.

U10-U11-U12 yaş gruplarının yer aldığı turnuva 10.00’da başlayıp 16.00 saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

Düzenlenen organizasyona katılım sağlayan Artvin Çaykur Rize Spor Futbol Okulu kurucularından Kani Kaynar, öğrencilerin gelişimi açısından turnuvaların önemli olduğuna değinerek “ Bu tür organizasyonlara katılıyoruz sürekli. Osman hocamız çok güzel bir iş birliği içerisinde böyle bir turnuva düzenledi. Bu turnuvalarımız çocuklarımızın gelişimi açısından, maç etkinliği, toplu hareket etme, beraber sürdürebilirlik açısından çok önemli olduğu için sürekli katılım göstermeye çalışıyoruz. Bizim Futbol Okullarımızın yaz okulu tarzında değil de yılın 12 ayı sürekli çalıştığımız için kışında etkinliklerimize devam ediyoruz” dedi.

Ardeşen Akademi Futbol Okulu temsilcilerinden İsmail Hakkı Kutanis, ara tatili değerlendirmek amacı ile Borçka İlçesinde bir araya geldiklerini söyledi. Düzenlenen turnuva hakkında düşüncelerini dile getiren Kutanis “Bu organizasyonlar çocuklar için çok iyi onların gelişimi için önemli. Osman hocamızın da çalışmalarını biliyoruz çok takdir ediyoruz. Şu kalabalığın içerisinde dört yüz öğrenci ile birlikte ikinci hedeflerimizden birisi iyi sporcular yakalayabilmek. İnanıyorum ki buradaki çocukların içerisinde milli takım içerisinde oynayacak sporcularımız olabilir. Bu ortamda bulunmak bizim için mutluluk verici” diye konuştu.

Arhavi Çaykur Rize Spor Teknik Sorumlusu Tanju Akçelik, öğrencilerin sosyalleşmesi ve farklı arkadaşlıklar edinmesinin önemli olduğunu vurgulayarak “Artvin’de faaliyet gösteren futbol okulları olarak bu tarz organizasyonlarda zaman zaman birleşiyoruz. Osman hocamızın daveti ile bir etkinlik düzenlendi. Çocukların sosyalleşmesi ve farklı ilçelerdeki arkadaşları ile birlikte hareket edebilmeleri gelişimleri için önemli” ifadelerine yer verdi.

Minik ayakların futbol şöleni için turnuvayı düzenleyen Borçka Trabzonspor Futbol Okulu Kurucusu Osman Genç, sporcuların yarışmacı kimlik kazanması için hazırlık maçlarının ve turnuvaların önemli olduğunu kaydetti.

Farklı ilçelerden bir araya gelen öğrenciler düzenlenen turnuva ile birlikte kaynaşarak futbolun tadını çıkartmaya devam ediyor. – Gökhan Özçelik