YRP Borçka İlçe Başkanı Erdoğan, “bizim için seçim bittiği andan itibaren, gelecek seçimler için daha çok çalışacağız”

tarafından
13
YRP Borçka İlçe Başkanı Erdoğan, “bizim için seçim bittiği andan itibaren, gelecek seçimler için daha çok çalışacağız”
Bu haber 24 kez okundu.

Yeniden Refah Partisi Borçka İlçe Başkanı Malik Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ilçedeki basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak “bizim için seçim bittiği andan itibaren, gelecek seçimler için daha çok çalışacağız” dedi.

Borçka’da kullanılan 6.401 geçerli oyun 3.283’ünü alan CHP adayı Ercan Orhan Borçka Belediye Başkanı seçildi. En yakın rakibi Cumhur İttifakı Adayı Ahmet Erdem ise 2.844 oy aldı. Gerçekleşen seçimde Yeniden Refah Partisi adayı Fatih Durmuş 156 oy olarak ilçedeki üçüncü parti oldu.

Yeniden Refah Partisi Borçka İlçe Başkanlığı yerel seçimlerin ardından açıklamalarda bulunarak Borçka Belediye Başkanı seçilen Ercan Orhan’ı tebrik ederek “Ercan Orhan 2019 yılında seçilen bir Belediye Başkanıydı, beş yıl boyunca insanlara kendini sevdiren bir belediye başkanı olduğunu 31 Mart’ta gerçekleşen seçimler itibariyle tekrar görmüş olduk” ifadelerine yer verdiler.

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde AK Parti ile ittifak olmaları nedeniyle büyük bir yansımanın oluştuğunu söyleyen Erdoğan, üye bazında düşüşlerin yaşandığını aktardı. Genel seçimlerinden ardından yerel seçime hazırlanıp başarılı olmak için mücadele ettiklerini belirterek “28 Mayıs seçimlerinden partimiz AK Parti ile ittifak yaptı. AK Parti ile ittifak yapmasının tabanımızda çok büyük bir yansıması oldu. Keşke ittifak yapmasaydık, kendi başımıza girseydik diye bizim de burada üye bazında büyük düşüş oldu. Çok büyük tepki koydular. 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimden çıkıp o tepkilere göğüs gerip de yeni bir seçime hazırlanmak yeni bir seçime hazırlanırken de tabi ki başarılı olmak için mücadele ettik. Bizde adayımızı çıkarttık yerel seçimler için ben kendimde il genel meclis üyesi adayı oldum” diye konuştu.

Yerel seçim sürecinde yönetim kurulu içerisinde olan partililerin muhtarlık yarışında da var olması ile büyük bir handikap oluştuğunu ifade eden Erdoğan, “Yönetim kurulu içerisindeki arkadaşlarımızın altı tanesi kimisi köylerinde kimisi merkezde muhtar adayı oldu. Dolayısı ile seçimlerde tam beş yıl boyunca birlikte olduğumuz çalışmaları bilen arkadaşlarımızdan faydalanamadık. Faydalandıysak da kendi alanlarında muhtarlıkta çalıştılar. Bunu da yeni eklediğimiz arkadaşlar ile gidermeye çalıştık onlarda genç arkadaşlar olduğu için yine de güzel çalışma örneği sergilediler ama beklentimiz daha yükseklerdeydi ama tüm bunlardan dolayı yine de Borçka’da üçüncü parti olduk. Türkiye genelinde de üçüncü parti olduk. Biz rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi “bizim için seçim bittiği andan itibaren yeni bir seçimin başlangıcıdır çayımızı koyar tekrar başlarız” diyerek yeni seçimlere hazırlanacağız inşallah” dedi.

“Bir sonraki seçim için daha çok çalışacağız”

Parti teşkilatının özverili bir şekilde çalışma gerçekleştirdiğini ve Türkiye genelinde 3. Parti olduklarını söyleyen Erdoğan, daha çok çalışacaklarını ifade etti.

Türkiye genelinde yerel seçimlerde engellenen parti konumuna geldiklerine değinen Erdoğan, “Türkiye genelinde bizim karşımızda çok büyük bir medya ambargosu vardı iktidar partisi tarafından oluşturulan ya da bilinen veya bilinmeyen sosyal medya trolleri ile uğraşmak zorunda kaldık. Çeşitli yaftalar atmak suretiyle hep engellenen bir parti konumuna geldik. 28 Mayıs’ta kendileri ile beraber yol yürürken çok iyiydi kendileri ile yol yürümedik biz kendimiz aday çıkaracağız dediğimizde ise kötü olmuş gibi olduk. Tabi biz yılmadık teşkilatlarımız Türkiye genelinde çalıştı Allah’ımıza şükürler olsun Şanlıurfa gibi büyükşehir belediyesini kazandık ardından Yozgat’ı kazandık ve diğer kaybettiğimiz yerlerde de Düzce mesela 29.77 oy alarak ikinci oldu. Rize’de bile yüzde on yedinin üstünde oy aldık. Buda demektir ki genel seçim olmuş olsa kesinlikle oralardan bir bazı yerlerden iki milletvekili çıkarır pozisyona geldik. Bizim partide teşkilatlarımız inanılmaz özverili çalışıyor diğer partilerde örneğin gençlik kolları hep bir beklenti içerisinde gelir. Bizde böyle bir şey yok bizde miting alanlarına para ile toplanan insanlar olmaz. Biz hep gönül işi ile çalışanız gönül işi ile çalışanlarda sonuçta bir gün kazanır diye düşünüyorduk ve o günde bu seçimlerdi Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olduk. Mutluyuz daha çok çalışacağız” diye konuştu.

“Oy oranımızı artırdık”

31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi İl Genel Meclis Üyesi adayı da olan Malik Erdoğan kesin olmayan sonuçlara göre ilçe genelinde 1196 oy alarak artış yaşandığını ve gelecek seçimlerin ümit vaat ettiğini kaydetti.

Erdoğan konuşmasının devamında “31 Mart seçimlerinde partimizin oyunu nasıl daha yukarılara çıkarabiliriz diye kendi aramızda değerlendirirken il genel meclis üyeliğinde güçlü aday ile girelim kanaati oluştu ve ben işaret edilince bende görevi almamazlık yapamazdım. Biz bir önceki seçimlerde ne kadar Cumhur İttifakı olarak girsek de kendi amblemimiz ile seçime girmiştik ve beş tane milletvekili çıkarmıştık. Borçka’da o seçimde almış olduğumuz oy oranıyla bugün il genel meclis üyeliğinde almış olduğumuz oy oranını beş kat artırdık. Köylerimizde inanılmaz güzel karşılık bulduk müthiş enerji yakaladık. Karşılığını da aldık kendimize göre biraz aşağıda kaldık ama onun sebebi de vatandaş bizim amblemimizi bulmakta zorlandı. Seçim kabinin de ekstra bir heyecan oluyor kimisi heyecan dolayısıyla Büyük Birlik Partisi ile karıştırdı. Yine de iyi oy aldığımızı düşünüyoruz tahminimce de yüzde on barajını ilçemizde aştık daha net sonuçlar elimizde olmadığı için net bir şey söyleyemiyorum ama yüzde on barajını da ilçemizde aştık. Gelecek seçimler için ümit verici bir durum oluştu” şeklinde konuştu. – Fatma Küçük Atasert