Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun 2026 Yılı 9. Toplantısı 24 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirildi.
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu toplantısında, resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, internet haber sitelerinin alan adı değişiklik talepleri, basın çalışanlarının borç para talepleri ve süreli yayınların kredi talepleri ile diğer idari konular görüşüldü.
Süreli yayınların haklarında alınan Genel Müdürlük Kararlarına yaptıkları itirazların değerlendirilmesi sonucunda;
*İstanbul’daki bir internet haber sitesinin Genel Kategoriye geçiş talebine dair hakkında alınan Genel Müdürlük Kararına yaptığı itirazın reddine karar verildi.
İnternet haber sitelerinin alan adı değişikliği talepleri
Yönetim Kurulu, İstanbul ve Sivas’ta yayımlanan 1’er internet haber sitesinin talebini görüşerek, alan adı değişikliği yapmalarını uygun buldu.
Borç para ve yardımlar
Basın İlan Kurumu, basının desteklenmesine yönelik faaliyetleri kapsamında Kurumun Teşkiline Dair 195 sayılı Kanun, Basın İlan Kurumu Yönetmeliği ve 219 sayılı Borç Para ve Yardımlara Dair Genel Kurul Kararının ilgili hükümleri uyarınca basında fikren ve bedenen çalışanlara faizsiz borç para vermekte ve yardıma muhtaç basın mensupları ile vefat edenlerin ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi yardımlar yapmaktadır.
Bu kapsamda resmî ilan yayımlama hakkını haiz süreli yayınlarda fikren veya bedenen çalışan 25 kişinin borç talepleri kabul edilerek; 25 basın mensubunun her birine 18.000 Türk Lirası olmak üzere faizsiz ve 12 ay geri ödemeli toplam 450.000 Türk Lirası borç para yardımı yapılmasına karar verildi.
Süreli yayınların kredi talepleri
Süreli yayınların kredi taleplerini de görüşen Yönetim Kurulu, 6’sı gazete ve 4’ü de internet haber sitesi olmak üzere toplam 10 süreli yayının kredi taleplerini uygun buldu. – BİK
Yönetim Kurulu 2026 Yılı 9. Toplantısı yapıldı
Bu haber 27 kez okundu.




