Valimiz Sayın Cengiz ÜNSAL’ın 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

tarafından
136
Valimiz Sayın Cengiz ÜNSAL’ın 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı
Bu haber 266 kez okundu.

 

Değerli Hemşehrilerim,

2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlarken öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum.

Milletlerin varlığını sürdürmesi, geleceği şekillendirmesi, gelecek nesillerin hayata hazırlanması ve günün gerekleri doğrultusunda bilgi, beceri ve donanıma sahip olmalarının sağlanması; etkili bir eğitim ve öğretim yapılanması ile mümkün olmaktadır. Bu bilincin ışığında; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizle birlikte 2023-2024 eğitim-öğretim yılına erişmenin heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Maziden atiye milletçe kurduğumuz köprünün mihenk taşı olan çocuklarımızın maddi ve manevi her alanda donanımlı şekilde yetişmeleri her zaman en önemli meselelerimizden olmuştur.

Kalkınma ve ilerleme yolunda önemli mesafeler kat eden ülkemizin başarılı ilerleyişini sürdürebilmesi; çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir eğitim alması, kaliteli bir mesleki eğitim anlayışı, gelişmeye ve araştırmaya açık bir bakış açısı, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesi ile mümkündür.

Gelişim stratejileri ve vizyonu ile çocuklarımızın insani ve ahlaki değerlere sahip, bilinçli, iyi eğitimli, saygılı ve kendine güvenen fertler olarak yetiştirilmeleri için nitelikli eğitim uygulamaları kararlılıkla devam etmektedir.

Son dönemde teknolojiden spora kadar her alanda gençlerimizin gösterdiği başarılar da doğru yolda ilerlediğimizin en güzel işaretidir.

Okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın ruh ve bedensel gelişimini olumsuz etkileyebilecek zararlı maddeler ile mücadele edilmesi, okulların ve çevrelerinin güvenliği ve öğrenci taşıma servislerinin daha güvenli olması konularında gerekli tüm tedbirler planlanmış ve hayata geçirilmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; geleceğimizi emanet edeceğimiz, tarihini bilen, ülkesine ve milletine hizmet aşkı duyan gençlerimize ve öğrencilerimize; bu ulvi idealler uğrunda gereken çabayı ve fedakârlığı gösteren öğretmenlerimize; ülkemizin ve ilimizin her köşesinde hizmet veren tüm eğitim camiası çalışanlarına ve çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamaya çalışan değerli ailelerimize hayırlı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

Cengiz ÜNSAL

Artvin Valisi