Valimiz DORUK’un 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

tarafından
56
Valimiz DORUK’un 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Bu haber 102 kez okundu.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde; tek yürek ve tek bilek olarak darbecilere karşı yürüttüğümüz destansı direnişin sonucunda kazandığımız demokrasi zaferinin gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, istiklal ve istikbalimiz uğruna toprağa düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o gece yaşanan tarihi kıyama katılan Türkiye Yüzyılının tüm kahramanlarına, gazilikle şereflenen her bir kardeşimize şükranlarımı sunuyorum.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla hiç tereddüt etmeden sokakları, caddeleri, meydanları dolduran, tanklara, uçaklara, helikopterlere gövdelerini siper eden necip milletimizin asaletini anlatmaya kelimeler yetmez.

Bu hain kalkışmanın faili olan FETÖ, hiçbir ahlaki ve hukuki sınır tanımayan bir terör örgütüdür. Yıllarca suret-i haktan görünerek ülkemizin altını oymaktan geri durmayan bu fitne şebekesinin gerçek yüzü 15 Temmuz gecesi ortaya çıkmıştır.

Manevi değerlerimizi istismar etmek suretiyle devletimizi ele geçirmeye teşebbüs eden bu hainlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bekamızı tehdit eden her türlü girişim, karşısında yüce devletimizin gücünü bulacaktır.

Milletimizin tarihi boyunca maruz kaldığı darbelere karşı gösterdiği bu ilk fiili ve şanlı direnişin sembolü olan 15 Temmuz’un ruhunu ilelebet yaşatmak, istiklal ve istikbalimizi muhafaza etmenin vazgeçilmez şartlarından biridir.

Cumhuriyetimize, demokrasimize, milli değerlerimize kast eden bu alçak saldırıyı hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız. Vatanın kahramanları olarak, yarınların Türkiye’sini daha müreffeh, daha özgür ve daha onurlu kılmak için var gücümüzle çalışacağız.

Bu düşüncelerle, ülkemizin bir daha böyle ihanetlerle karşılaşmaması dileğiyle, 15 Temmuz darbe girişimine geçit vermeyen milletin kahramanlarına bir kez daha şükranlarımı sunuyor, geçmişten günümüze vatan uğruna canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. – AVBM