Valimiz Cengiz ÜNSAL, Yusufeli ilçemizde düzenlenen Sarıgöl Deresi Boğa Güreşleri Festivaline katıldı

tarafından
157
Valimiz Cengiz ÜNSAL, Yusufeli ilçemizde düzenlenen Sarıgöl Deresi Boğa Güreşleri Festivaline katıldı
Bu haber 240 kez okundu.

Taşkıran Köyü Dutluk Mevkiinde gerçekleştirilen boğa güreşlerini İl Emniyet Müdürü Hüseyin ADATEPE, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet ÇELİK ve protokol üyeleri ile birlikte izleyen Valimiz Cengiz ÜNSAL, festivale katılan vatandaşlarımızla selamlaşarak bir süre sohbet etti.

Festival alanında yaptığı konuşmada bu tür kültürel etkinliklerin birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğine vurgu yapan Valimiz Cengiz ÜNSAL, “Artvin’le özdeşleşen ve geçmişi yüz yıllara dayanan boğa güreşleri geleneğinin yaşatılmaya devam edilmesi çok önemli. Festivale çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgi göstermeleri, izlemeleri ayrıca çok kıymetli. Etkinliğin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.   Boğaların güreşerek barıştığı bu geleneğin ruhunda dostluk var kardeşlik var. Bu tarz etkinlikler birlik ve beraberliğimizin pekişmesine ciddi katkılar sunuyor. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir güçlük yoktur. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.

Bu şampiyonaya katılan tüm boğa sahiplerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dereceye giren boğa sahiplerimizi de tebrik ediyorum.” dedi.

Valimiz ÜNSAL, festivalde büyük orta kategorisi güreşlerinin birincisi olan ‘Efsane’ adlı boğanın yetiştiricisi Veysel SARAÇ’a ödülünü takdim etti. – AVBM