Vali Yardımcısı Yıldırım, karantinada bulunan 11 köpek hakkında yetkililerden bilgi aldı

tarafından
50
Vali Yardımcısı Yıldırım, karantinada bulunan 11 köpek hakkında yetkililerden bilgi aldı
Bu haber 98 kez okundu.

Artvin Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, karantinada bulunan 11 köpek hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Artvin’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla çeşitli kurumlar birleşerek farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi, Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Artvin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Artvin İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen farkındalık etkinliği kapsamında Artvin Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Çeşitli incelemelerin yapıldığı ziyarette, Artvin Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, karantinada bulunan 11 köpek hakkında da yetkililerden bilgi aldı. Yetkililer tarafından verilen bilgilere göre; Arhavi bölgesinde sahibini yaralayan köpeğin kuduz çıkması üzerine 3 köyde (Yolgeçen, Kavak ve Ulaş) 11 köpek karantina altına alınmıştı. Artvin Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gözetim altına alınan 11 köpekte de şu an için pozitif bir durum söz konusu değil.

“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK”

Artvin Belediyesi’nde Veteriner Sağlık Teknikeri olarak görev yapan Uğur Coşgun, karantinadaki köpekler hakkında şunları söyledi:

“Arhavi bölgesindeki meydana gelen karantinayla ilgili 3 köy karantina altına alınmış olup Valilikten Belediyemize gelen talep üzerine Belediye Başkanımız tarafından almış olduğumuz talimata göre karantina altındaki köylere gidilerek sahipsiz başıboş sokak hayvanlarının alınarak Belediyemiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde bulunan karantina alanında 21 günlük karantina süreleri dolana kadar gözlem altında tutulması yönünde talimat aldık. Şu an için olası bir pozitif durum gözlenmemiş olup karantina altındaki hayvanların aşılamaları yapılmıştır. Karantina süresi sona erdikten sonra ilgili müdürlüklerle iletişimle haline geçilip alındıkları bölgeye tekrar geri bırakılacağı bilgisi verildi” – AVBM