Vali Doruk’a Vedalaşma Töreni

tarafından
66
Vali Doruk’a Vedalaşma Töreni
Bu haber 121 kez okundu.

Vali Yılmaz Doruk’a, Kaledibi İskele’de veda program düzenlendi.

Valiler Kararnamesi ile Amasya Valiliğine atanan Yılmaz Doruk’a, düzenlenen programda, Artvin il ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları ve temsilcileri ve STK’lar ve basın mensupları ile vedalaştı.

Düzenlenen programın başlangıcında Şehir Markalaşma ve Hediyelik Eşya Projesi kapsamında marka mimarlarının hazırladığı video gösterimi izletildi.

Video gösteriminin ardından Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Cin konuşma yaptı.

Cin, Artvin’in tanıtımı ve markalaşması konusunda emek harcadığı için Vali Doruk’a teşekkürlerini sunarak  yeni görev yerinde başarılar diledi. Hasan Cin, “İbrikli’den başlayarak Kaledibi’ndeki tesislere kadar çok emeği olan Artvin’in tanıtımı ve markalaşması yolunda Artvin’imize imzası olan valimize teşekkür ediyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Yılmaz Doruk’un öncülüğünde Artvin’in marka ürünlerine yenilerinin de eklendiğini belirterek  “31 Mart seçimlerinden sonra Sayın valimizle yakın çalışma arkadaşı olarak zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Ülkemiz ve dünya zor dönemlerden geçti pandemi ve deprem afeti yaşadık zorlu süreçler oldu. Özellikle pandemi döneminde Artvin’deki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında, bütün çalışmaların organizesinde Sayın valimizin ne denli hassasiyet gösterdiğini gördük.  Bizim Artvin’imizin insanı meşhurdur, markadır. Sayın valimizin öncülüğünde artık, balımız, çayımız, zeytinyağımız da marka oldu. Yaklaşık 200 adet ürünümüz marka oldu. Bu beş yıllık süre de Sayın Valimizin ilimize kattığı değeri gördüm kendisine şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından İl Genel Meclis Üyesi Furkan Çakmak ve Meclis üyeleri Vali Yılmaz Doruk’a hemşehrilik beratı takdim etti. Beratı almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Doruk, yaklaşık beş yıldır Artvin’de hizmet vermesi hakkında eğlenceli açıklama gerçekleştirdi.  “Bizi burada unuttuklarını düşündük“ diye espri yapan Doruk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Ben bu nazik davranışlarından ötürü İl Genel Meclisimize teşekkür ediyorum. Benim için çok kıymetli bir hediye oldu. Artvin’in her tarafı güzel buraya yöneticiler gelir, gider bunun bir süresi vardır. Artvin’de de valiler 2-2,5 yıl kalır. Biz de bu süreci bildiğimiz için çalışmalarımızı buna göre planladık. 2 sene geçtikten sonra biz çıkan her kararnamede resmi gazeteye baktık. 4’üncü seneye gelince artık bizi göndereceklerini düşündük ama çıkmadı. Bizi unuttuklarını düşündük. Madem burada kalacağız makul bir gerekçe bulmamız lazım diye düşündük. Sonra eşimle konuştum “ben düşündüm ki artık buraya gelin geldim” dedi. Böyle eğlenceli tarafı oldu. Güzel bir beş sene geçirdik beraber.  Bu anlatılan projelerde tabii ki gayretimiz var ama sizin de çok büyük payınız var. Ben burada hiçbir zaman “ben bu işi yaparsam bana burada problem çıkarırlar” diye düşünmedim. Aldığım her kararda meclisimiz arkamdaydı. Ben bir şeye karar verdiysem arkamda olacaklarını biliyordum.

Düzenlenen programda konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Marka Mağazaları ile kenti marka yaptıklarını hatırlatarak“ Belediye Başkanı olarak zaman zaman kilitlendiğimiz yerlerde o devletin anahtarı oldu ve önümü her zaman açtı, kendisine bütün Artvin’in önünde minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Ben inanıyorum ki herkesin tıkandığı yerde Sayın Valimiz devletin anahtarı oldu. Artvin’e yaptıklarıyla zaten unutulmayacak. Özellikle Artvin Marka Mağazaları ile kenti marka yaptınız, yaklaşık 200 kişi oradan ekmek yiyor. Belki kimse şimdi farkında değil ama 15-20 sene sonra diğer marka mağazalar gibi olacak,  bunun mimarı Sayın Valimiz oldu bunu kimse unutmayacak. Bizim bir hakkımız varsa helal olsun Sayın Valim” diye hitap etti.

AK Parti Artvin Eski Milletvekili Erkan Balta ise, “Yılmaz Doruk’un Artvin’e güzel izler bıraktığını belirterek “Görevde olduğum sürede de Sayın Valimiz 6’ncı Vali oluyor. Artık bir müddet sonra valilerle ilgili aklımda kötü imaj oluşmaya başlamıştı bunu siz yıktınız. Görev süresini herke tamamlıyor ama iz bırakarak, hayırla anılarak bırakmak herkese nasip olmuyor. Sayın Valimiz görev yaptığı sürede Artvin’de silinmez izler bırakarak gidiyor. Eğitim, turizm deriz ama Artvin’in geleceğine çığır açacak girişim yapmış mıyız, evet Sayın Valimiz yaptı. Şuan bulunduğumuz yer mezbelelik bir yerdi, bakmak istemezdiniz öyle bir yerdi. Burası şimdi nezih toplantının yapılacağı yer haline geldi. Mesela, İbrikli Marina’nın destinasyon merkezi, kültür turizm merkezi olacağına inanmazdı eski halini bilenler. Orada o değeri gördü valimiz ve o değeri ortaya çıkardı.  Bütün ilçelerimiz de kaynakların kullanılmasına göz yumdular, güzel yatırımlar oldu. En önemlisi de Artvin’in marka değerleri gibi, böyle bir şeyi hayal etmek, karar vermek ve gerçekleşeceğine inanmak vizyona ve cesarete ihtiyaç duyulan bir durumdu. Artvin’de silinmez izler bıraktınız Sayın Valim Artvinlilerin gönlünde de daima hasretle, güzelliklerle hatırlanacaksınız. Görev yapmış olan bütün valilerimize diğer kamu görevlilerimize müteşekkiriz. Ama herkes böyle güzel izler bırakarak yatırım yaparak görev süresini tamamlamış olmuyor” ifadelerine yer verdi.

Erkan Balta’nın konuşmasının ardından Valilik tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi izlemenin ardından valiye hediyeler takdim edildi. – Gökhan Özçelik