Vali Cengiz Ünsal’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

tarafından
105
Vali Cengiz Ünsal’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı
Bu haber 202 kez okundu.

 

Artvin Valisi Cengiz Ünsal’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Ünsal yayımladığı mesajda;

Muhtarlık müessesesi, toplumumuz için büyük öneme sahip olan bir kurumdur. Köklü geçmişi 1829 yılına dayanan bu müessese, tarih boyunca milletimizin içinde özel bir yer edinmiş ve kültürümüzün temel taşlarından biri olmuştur. Muhtarlar, yerel demokrasinin en eski örneği olarak devletimizin her köşesinde vatandaşlarımızın sesi ve temsilcisi konumundadırlar.

Devletimizin kurumları arasında önemli bir yer tutan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını anlamak ve çözüme kavuşturmak adına kritik bir role sahiptirler. Devletimizin mahalle ve köy halkı üzerindeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve köy ahalisinin de devletimiz nezdindeki temsilcisi olan muhtarlarımız, bizler için son derece değerli ve vazgeçilmez birer unsurdur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri ve Hükümetimizin destekleriyle güçlenen muhtarlık müessesesi, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesiyle kendini sürekli yenilemektedir. Muhtarlar, çağdaş kamu yönetimi anlayışını her köye ve mahalleye taşıyarak, halkımızın sevinçlerinde ve sıkıntılarında yanlarında olmuşlardır.

Muhtarlar, bulundukları mahalle veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ederler ve halk ile devlet arasında önemli bir köprü vazifesi görmektedirler. Yerel yönetimlerle vatandaşlarımızı bir araya getirerek, katılımcılığı kolaylaştırırlar ve demokrasinin ilk adımlarını atmalarını sağlarlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü gönülden kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. – AVBM