Vali Cengiz Ünsal, Borçka’da “İlçe Kriz Masası Toplantısı” düzenledi

tarafından
43
Vali Cengiz Ünsal, Borçka’da “İlçe Kriz Masası Toplantısı” düzenledi
Bu haber 85 kez okundu.

 

Artvin Valisi Cengiz Ünsal başkanlığında, Borçka İlçemizde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen heyelan ve su taşkınları sebebiyle “İlçe Kriz Masası Toplantısı” düzenledi.

Vali Cengiz Ünsal, Borçka ilçemizde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelan ve su taşkınlarının sebep olduğu hasar ve zararların giderilmesi kapsamında, Borçka Kaymakamlığında, İlçe Kriz Masası yetkilileri ile bir araya geldi.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin de katılımıyla yapılan toplantıda; ilçedeki genel durum değerlendirilerek, alınan tedbirler görüşüldü.

Su taşkınları ve heyelanların neden olduğu hasarın boyutlarının incelendiği ve yağışlardan etkilenen bölgelerdeki vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edildiği toplantıda, süreçten etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması, hasar tespiti ve onarım süreçlerinin hızlandırılması için koordineli bir çalışma planı oluşturması kararlaştırıldı.

Vali Cengiz Ünsal, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, “Borçka İlçemizde yoğun yağış nedeniyle meydana gelen heyelan ve su taşkınları sonucunda etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlçemizde yoğun yağışın başladığı ilk andan itibaren, Valiliğimiz koordinesinde; tüm kurumlarımız teyakkuza geçirilerek, çalışmalarına titizlikle devam etmektedirler. Ekiplerimiz tarafından yapılan ilk tespitlere göre, Borçka İlçe Merkezinde meydana gelen heyelan ve su baskınları nedeniyle; 5 bina (21 konut) tedbir amaçlı olarak boşaltılmıştır. Ekiplerimizin ilçe merkezi ve köylerimizdeki tarama çalışmaları devam etmektedir. Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş durumdadır. Çok şükür, ilçemizde herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır. İlçemizde meydana gelen heyelan ve su baskınları nedeniyle zarar gören işyerleri, araç ve konutlara yönelik hasar ve zarar tespitlerini yapmak üzere; ilgili kurumlarımızdan teşkil etmiş olduğumuz ekiplerimiz alanda çalışmalarını yürütmektedirler” dedi.

Vali Ünsal, “Valiliğimiz koordinesinde ilgili tüm kurumlarımızın işbirliği içerisinde çalışması sonucunda, meydana gelen hasar ve zararın en kısa sürede giderilmesini sağlayacağız. Rabb’im ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin” dedi. – Zeynep Küçük