Vali Cengiz Ünsal, Borçka-Artvin Karayolunda İncelemelerde Bulundu

tarafından
46
Vali Cengiz Ünsal, Borçka-Artvin Karayolunda İncelemelerde Bulundu
Bu haber 84 kez okundu.

 

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, heyelan nedeniyle kapanan Artvin-Borçka Karayolunda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Cengiz Ünsal, heyelan nedeniyle ulaşımın tek şeritten kontrollü sağlandığı Artvin- Borçka Karayolunun Sümbüllü Köyü Mevkiinde endüstriyel dağcılar tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

10 Şubat 2024 Cumartesi gecesi yamaçtan kopan toprak ve kaya kütlelerinin yola düşmesi sebebiyle Artvin-Borçka Karayolunun bir süre ulaşıma kapandığını belirten Vali Cengiz Ünsal, “Artvin-Borçka Karayolunda toprak kaymasının zaman zaman devam etmesi nedeniyle kara yolu tedbir amaçlı olarak tek şeritten araç trafiğine açılmıştır. Alternatif yol olarak Sümbüllü Köyümüzün yolu İl Özel İdaresi ekiplerimiz tarafından hazır hale getirildi, buradan da trafik akışı devam ediyor. Bölgede gün itibariyle 3 endüstriyel dağcı ekibi, çıktıkları yamaçta kara yoluna düşme riski bunulan kaya parçalarını levye yardımıyla kontrollü şekilde düşürerek çalışmalarını gerçekleştirdiler. Çalışmalar sırasında kara yolu, ekiplerimiz tarafından belli aralıklarla trafiğe kapatıldı. En büyük tesellimiz heyelan sonucunda herhangi bir can ve mal kaybımızın olmamasıdır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ön planda tutarak, gerekli tedbirleri alan ekiplerimiz, bölgedeki çalışmalarını titizlikle yürütmektedir” dedi.

Vali Ünsal, “Bölgede çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kara yolunu çift şerit olarak araç trafiğine açacağız” diye açıklamalarda bulundu. – Gökhan Özçelik