Vali Cengiz Ünsal ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı

tarafından
132
Vali Cengiz Ünsal ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Bu haber 261 kez okundu.

 

Artvin Valisi Cengiz Ünsal ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, “ 13. Yüzyılda Anadolu’da başlayan Ahilik teşkilatı, toplumsal değerleri temel alarak ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütüldüğü bir kuruluş olarak uzun yıllar boyunca bu coğrafyanın ticaretinin ve dayanışmasının önemli bir unsuru olmuştur. Ahilik kültürü, esnaf ve sanatkarlığı ahlaki değerlerle birleştirerek, toplum içinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu teşvik etmiş ve milletimizin tarih boyunca karşılaştığı zorlukları aşmasına yardımcı olmuştur.

Aynı zamanda Ahilik, Bacıyan-ı Rum veya Anadolu Kadınlar Birliği gibi dünyanın ilk kadın teşkilatlarının oluşmasına da öncülük etmiştir. Ahi Evran-ı Veli’nin eşi Fatma bacı tarafından kurulan bu birlik, aileler arasındaki yardımlaşmayı teşvik etmiş ve savaş zamanlarında eşlere destek sağlayarak Nene Hatunların yetişmesine katkıda bulunmuştur.

Ahilik geleneği, asırlar öncesinden günümüze uzanırken, yeni nesillere de ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Türkiye’nin büyüme ve güçlenme hedeflerine katkıda bulunan Ahilik, manevi bir koruyucu ve güçlü bir temel olarak varlığını sürdürecektir.

Bu vesileyle, Ahilik Haftası’nı kutladığımız bu özel günlerde Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi saygı ve minnetle anarken, bu haftanın Ahilik değerlerini yeniden hatırlamamıza vesile olmasını dilerim. Esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Ahilik Haftası’nı kutlarım.” İfadelerini kullandı. – AVBM