Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Artvin İl Çalıştayı yapıldı

tarafından
67
Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Artvin İl Çalıştayı yapıldı
Bu haber 130 kez okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayelerinde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Artvin İl Çalıştayı gerçekleştirildi.

Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda, tüm öğretim kademelerindeki din derslerinin değerlendirilmesi, imam hatip okullarının tanıtım süreçleri, okulların akademik, sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve sosyal sorumluluk çalışmalarının değerlendirmesi, okulların program çeşitliliği kapsamındaki uygulamaları, bir üst öğrenime hazırlık faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile ilgili birçok konu başlığı ele alındı. Çalıştayda yeni öğretim uygulamalarının tespitine yönelik çalışmalara yer verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, burada yaptığı konuşmasında, “İlimizin en eski en güzel İmam Hatip Liselerinden birisi olan bu güzel okulumuzda ve bu güzel mekanda sizlerle birlikte Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı yapmanın gururunu yaşıyorum. Cumhuriyetimiz 100 yaşında…Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde İletişim Başkanlığınca 100’ncü yılımız çeşitli etkinliklerle kutlandı ve kutlanmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu anlamda yaptığı en güzel çalışmalardan birisi de 81 ilimizde Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayını gerçekleştirme faaliyetidir. Biz de bugün konunun tüm taraflarını toparlayarak güzel bir çalıştay yapacağız” dedi.

Acar, “Sözlerime başlarken İsrail’in mazlum, dost ülke Filistin’de yaptığı katliamı kınayarak başlamak istiyorum. Bizi milli, manevi değerlerine bağlı gençliği iyi yetiştirmemiz ve o gençlik yolunda ürettiğimiz teknolojilerle bu katillere, katliamlara dur demeliyiz” diyerek ”Biz Artvin’de 25 Bin öğrencimizi 2200 öğretmenimizle mesai mefhumu tanımadan gece gündüz tüm arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla yetiştirmeye çalışıyoruz. Ortaokullar özelinde 11 ortaokulumuzda, 8 lisemizde tüm arkadaşlarımızla gece gündüz okul öncesi eğitim programında, 4-6 yaş Kuran Kurslarından başlayıp liseden mezun edene kadar bu amaca da hizmet eden sağlam iradeli iyi gençler yetiştirmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

Artvin’de eğitimdeki tüm paydaşlarının ve velilerin her çalışmada yanlarında olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Acar, “Bu duygu ve düşüncelerle bu çalıştayın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün burada teşrifleriyle bizleri onurlandıran kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu çalıştay sonucunda oluşacak çıktılar ülkemizin, milletimizin büyük hedeflerine ulaşmasına, bu yüzyılı Türkiye yüzyılı yapmasındaki hedeflerimize ulaşmasına katkı sağlayan çıktılar oluşturacaktır. Hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Çalıştayın süreci ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapıldıktan sonra gruplar halinde oluşturulan İmam Hatip Ortaokulu, Ortaokul, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ortaöğretim olarak 4 masada üç oturum halinde altı konu başlığı çalışıldı.

Çalıştayda Artvin’deki imam hatip okulları, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında din, ahlak ve değer alanında yapılan faaliyetler, sorunlar, çözüm önerileri ele alındı. 3.oturum sonrasında ilgili çalıştay masası başkanı tarafından alınan kararlar katılımcılara sunuldu. Çalıştay sonunda ortaya çıkan sonuçlar Din Öğretimi birimine bakan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Güray tarafından birleştirilip “Çalıştay Sonuç Raporu” olarak Bakanlığa sunulmak üzere rapor haline getirildi.

Katılımcılara katılım belgelerinin dağıtılması ile çalıştay sona erdi.

Programa, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kibar, Artvin Çoruh Üniversitesi Daire Başkanları, İl Müftüsü Mesut Harmancı, İl Müdürleri, Eğitime Destek Platformu Başkanı, Önder Derneği Başkanı, Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İdarecileri, Okul Aile Birliği Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci temsilcileri katıldı. – Tahsin Atasert