Türk Kızılayı Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencileri için butik mağazası açtı

tarafından
44
Türk Kızılayı Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencileri için butik mağazası açtı
Bu haber 83 kez okundu.

          Maddi imkanı olmayan öğrencilerin ihtiyacı karşılanmasını amaçlayan ücretsiz butik, bugün Artvin Çoruh Üniversitesi Merkezi Derslikler D Blok’ta açılışı yapıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi ve Türk Kızılayı Artvin Şube Başkanlığı iş birliğinde, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin giysi ve ayakkabılara ücretsiz sahip olabileceği “Türk Kızılayı Artvin Butik” mağazanın açılısında konuşan Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Can, mağazayla buradaki öğrencilerin giyimlerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Türk Kızılayı olarak çok önemli bir görev yapacaklarını kaydeden Can, “İhtiyaçlı bir öğrencimiz, kitap defter kalem parasını giysisine verirse eğitiminden geri kalmış olacak. Giysi kıyafet konusunu biz üstlenerek, öğrencilerimizin daha rahat bir eğitim almasını ve yarınlarımıza daha iyi hazırlanmasını sağlamış olacağız. Buraya her gelen öğrencimiz güler yüzle gelip güler yüzle gidecek.

İyiliğimizi de kimseyi rencide etmeden, gönülleri hoş tutarak güzellikle öğrencilerimize sunacağız” dedi.

Türk Kızılayı olarak tüm ihtiyaç sahiplerine dokunacaklarını kaydeden Can, Artvin Çoruh Üniversitesi olduğu sürece bu butik mağazasının da öğrencilerinin hizmetinde olacağını dile getirdi.

Türk Kızılayı Sosyal Hizmetler Direktörlüğü Yavuz Kocamış da Türkiye’nin bir çok yerinde açtıkları butik mağazalarla 155 yıllık anlayışının bugün ki misyonunu yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

Kocamış, üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için açılan bu mağazanın çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “İlim yolunda ter döken öğrencilere destek olmak Kızılay olarak bizim yaptığımız en anlamlı işlerden birisidir” dedi.

Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kibar da üniversite olarak Kızılay ile işbirliği için çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Butik mağazanın açılışı ve işlevsel olarak faaliyet göstermesi için de Kızılay ile olan işbirliklerinin devam edeceğini kaydeden Kibar, “Mağazanın en yararlı bir şekilde öğrenciler tarafından kullanılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Mağazanın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. – Tahsin Atasert