Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa Temsilcisi Aydın, “2024 yılı sefalet yılı olacak”

tarafından
55
Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa Temsilcisi Aydın, “2024 yılı sefalet yılı olacak”
Bu haber 79 kez okundu.

 

Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa Temsilcisi Saim Aydın “2024 yılı sefalet yılı olacak” dedi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Merkezi olmak üzere il ve ilçelerde açıklanan zam oranlarına protestolar gerçekleşti. Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa temsilcisi Saim Aydın, hayat pahalılığı ve emeklilere verilen zamlar ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TÜİK’in açıkladığı rakamlara inanılmaması konusunda uyarılarda bulunduklarını kaydeden Aydın, “Emekli dul ve yetimlere yüzde 30 düşük verilen maaşların, hayat standartların çok altında kaldığını defalarca haykırdık. Ama görülüyor ki emeklilerin özellikle de SSK-BAĞKUR emeklileri gözden çıkarmış bir durum var. Tamamı ile hayat şartların, yaşam şartların altına doğru gittikçe gidiyoruz. Asgari ücret emekli olduğum zaman iki katı kadardı benim maaşım, şimdi asgari ücret neredeyse bizim iki katımıza kadar oldu. Verilen zamları kabul etmiyoruz, protesto ediyoruz ve tamamı ile 2024 yılı emeklilerin yılı değil, 2024 yılı emeklilerin sefalet yılı olacak diye düşünüyorum” dedi.

“Verilen Zamlar Yeterli Değil”

Emeklilere verilen zam oranın açıklanması ile birlikte sokakta tepkilerin oluştuğu, mecliste siyasi partilerin çalışmalar başlattığını söyleyen Aydın, emeklilere verilen ek zammın sokak eylemlerinin etkisi olduğunu belirtti.

Emeklilere verilen zammın yetersiz olduğunu, yoksulluk sınırının 50 bin lirayı aştığını vurgulayarak “Bize verilen zam çok yeterli değil ama güya kendilerince emekli memura verilen zamla eşitlediler. Bu bile çok yetersiz. Açlık sınırının 15 bin liraya dayandığı bir ülkede yaşıyoruz yoksulluk sınırının 50 bin lirayı aştığı bir dönemden geçiyoruz 10 bin lira gibi bir rakam gerçekten çok komik bir rakam” ifadelerine yer verdi.

Emekli parası ile geçinemeyen vatandaşların ek iş tercih ettiğine değinen Aydın, “Ben çalışmak durumundayım, benim gibi çalışan arkadaşlarımız var. İlla bir kurumda çalışması gerekmiyor önceden çaylarını başkalarına toplattırıyorlardı şimdi bu yaşta tarlaya girip çay toplama durumunda kalıyorlar. Çünkü çayı yarı yarıya verdiğin zaman emeklilerin bünyesi, bütçesine hiçbir katkı sağlamıyor. Diğer emekli arkadaşlarımızda mutlaka ya bir esnafın yanında tezgahtar olarak çalışıyor ya da kendi imkanları dahilin de bir iş açarak devam ettirmeye çalışıyor Ne kadar sürer zor bir durum. Yine de bizim burada kendi bağımız, bahçemiz, çayımız var geçinmekte çok zorlanıyoruz metropolleri siz düşünün benim aklımın ucundan geçmiyor geçinebileceklerini” diye açıklamalarda bulundu.  – Fatma Küçük Atasert